Reizende expositie van start 05-09-2011

Prinses Irene van Lippe-Biesterfeld onthulde de eerste foto om 12:15 uur. De twaalf foto’s met landschappen uit verschillende gebieden van Het Flevo-landschap blijven twee weken in Lelystad staan. Daarna vervolgen ze hun tocht door de provincie in Dronten.

Alvorens de foto’s te onthullen feliciteerde prinses Irene het Prins Bernhard Cultuurfonds en Het Flevo-landschap met hun 25ste verjaardagen. Deze jubilea zijn namelijk de aanleiding om deze expositie te organiseren. Prinses Irene sloot haar speech af met de wens dat mensen de tijd nemen om de magie van de biodiversiteit te voelen, te ruiken en te horen. Commissaris van de Koningin en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland Leen Verbeek en Bart Fokkens, voorzitter van Het Flevo-landschap spraken de verwachting uit dat deze foto-expositie mensen er toe aan zal zetten de natuur in te trekken en deze te ervaren.

De foto’s

Drie professionele natuurfotografen trokken de gebieden van Het Flevo-landschap in om die op de gevoelige plaat vast te leggen. Het resultaat is een gevarieerde expositie: van strakke bomenrijen tot acrobatisch buitelende oeverzwaluwen en van mysterieuze zonsondergangen tot stralende hemels. Natuur uit alle gemeentes van Flevoland komt aan bod. De deelnemende fotografen zijn Ruben Smit, Rob Reijnen en Johannes Klapwijk.

De reis

De expositie staat twee weken in alle zes gemeentes van Flevoland. De voorlopige planning is als volgt:
5 t/m 18 september Stadhuisplein in Lelystad
19 t/m 29 september Kop van ’t Ruim in Dronten
30 september t/m 13 oktober De deel in Emmeloord
14 t/m 27 oktober Winkelcentrum Urkerhard op Urk
28 oktober t/m 10 november Zeewolde, exacte locatie vooralsnog onbekend
11 t/m 24 november Almere, exacte locatie vooralsnog onbekend

Wijzigingen worden aangekondigd op www.flevo-landschap.nl/reizendeexpositie.

   

Foto's: Wierd Massink

Onthulling eerste doek door Prinses Irene en Leen Verbeek

Foto's reizende expositie op Stadhuisplein in Lelystad
 

 
Het Flevo-landschap

Ontdek wat u kunt doen en zien in de 56 gebieden van Het Flevo-landschap.

Open de kaart