meivakantie.jpg

Activiteiten in de meivakantie

Activiteiten in de meivakantie

Het voorjaar komt eraan! De bomen worden weer langszaam groen, de bloemen beginnen te bloeien en de zon wordt steeds wat warmer. Tijd om naar buiten te gaan. 

Tijdens de meivakantie organiseert Het Flevo-landschap leuke activiteiten voor jong en oud, kom je ook langs?

Kinderactiviteit: Natuurlijk knutselen -> kijkdoos

Dinsdag 25 april - De bomen en bloemen beginnen te groeien en het ruikt naar het voorjaar. Kom deze ochtend naar bezoekerscentrum De Gesteentetuin en ga je eigen kijkdoos maken, zo kan je het bos mee naar huis nemen. 

Meer informatie

Familieactiviteit; actieve speurtocht op Schokland

Dinsdag 25 april - Ga zelf op pad met een portofoon. Tijdens de speurtocht van ongeveer 1,5 km krijg je vragen die je moet beantwoorden. Je kan zelf starten tussen 13.30 en 15.30 uur. Alle vragen goed? Dan krijg je een leuke prijs.

Meer informatie

Kinderactiviteit: Ontdek de natuur op Schokland

Dinsdag 25 april - In de meivakantie kan je mee op avontuur op Schokland. Laat je verrassen door de planten, bomen en dieren die groeien en leven in het Schokkerbos. Samen gaan we op pad en kijken we wat we allemaal tegenkomen. Misschien zie je wel voetstappen van een dier, hoor je een vogel of ruik je de bomen. 

Meer informatie

Vroege (weide)vogelexcursie op Schokland

Zondag 30 april - Genieten van een geweldig fluitconcert van vele vogels? Ga met een gids vroeg op pad en luister naar de verschillende vogels en geluiden. Vooral aan de oostkant van Schokland zijn veel vogels te zien en te horen. Vergeet niet een verrekijker mee te nemen! 

Meer informatie

zwijntjes - luuk jonker.jpg

Bezoekerscentra

In de meivakantie zijn onze bezoekerscentra elke dag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Begin of eindig hier je wandel- of fietstocht. 

Bezoekerscentrum De Trekvogel (Oostvaardersdiep 16, 1309 AA, Almere)
In het oudste gebouw van Almere maakt u kennis met de prachtige omgeving. In ons bezoekerscentrum is veel aandacht voor de verschillende diersoorten die in de omliggende natuurgebieden voorkomen, zoals in het Natura 2000 gebied de Lepelaarplassen. 

Bezoekerscentrum De Gesteentetuin (Keileemweg1, 8319 AC, Schokland)
In het bezoekerscentrum kunt u een tentoonstelling bekijken over het ontstaan van de aarde en van stenen. Ook is er informatie te vinden over de geschiedenis en de natuur van Schokland. Kinderen kunnen zich op de kijk- en doezolder vermaken met allerlei spellen en activiteiten.

Bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad (Vlotgrasweg11, 8219 PP, Lelystad)
Uw bezoek aan Natuurpark Lelystad start bij bezoekerscentrum. De expositie met indrukwekkende dieren geven u een goed beeld van het park. Vergeet vooral de film niet even te kijken. Wilt u meer weten over activiteiten, rugzak- en speurroutes of de mogelijkheden voor (groeps)excursies? Dan bent u hier aan het juiste adres. 

20160417-174234_N9E9284-Pano.jpg

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!