Bronstexcursie (wandel)

© Interaxxie 2002-2022 www.interaxxie.com

Ga mee met de wandel-of wagenexcursie en beleef de bronst van dichtbij.
Het Flevo-landschap biedt deze excursies aan in Natuurpark Lelystad.

Bronstexcursies

Tijdens de bronst gaat het edelhert op zoek naar hindes. De mannetjes strijden om de hindes, de vrouwtjes. De grootste en sterkste edelherten proberen zo veel mogelijk vrouwtjes te lokken en verdedigen hun roedel. Zijn er concurrenten in de buurt? Dan klinkt het imponerende burlen. Maak dit spektakel van dichtbij mee in Natuurpark Lelystad.

Tijdens deze wandelexcursie ga je in een groep van maximaal 15 personen onder leiding van een deskundig gids op zoek naar de burlende herten.

Starttijd 17.30 uur (na 9 oktober starttijd 17.00 uur)

 

 

De edelhertenbronst is geen exacte wetenschap. De piek van de bronstperiode is sterk afhankelijk van het weer en kan daardoor vroeger of later in de herfst vallen. Ook de intensiteit van de bronstactiviteiten kan per dag variëren. Het Flevo-landschap heeft geen invloed op dit fenomeen en wij kunnen ook niet het perfecte bronstmoment bepalen. Uiteraard doen wij ons uiterste best om je een unieke natuurbeleving te bieden en de data voor de bronstexcursies zo goed mogelijk te timen in samenspraak met onze boswachters.

Bronst van dichtbij beleven

Je kunt ook op eigen initiatief de bronst beleven. Daarbij is het belangrijk dat je altijd op de paden blijft. Het park is geopend na zonsopgang en sluit bij zonsondergang (in oktober varieert van 18.45-19.15 uur). Op eigen initiatief moet je voor zonsondergang het park verlaten hebben.

 

Praktische informatie

Parkeren

Parkeer de auto op het centrale parkeerterrein bij Natuurpark Lelystad. De excursie start vanaf het plein voor het bezoekerscentrum. Parkeren kost €3,- voor niet begunstigers.

Bezoekerscentrum

Op het park is een bezoekerscentrum aanwezig. Hier kun je terecht met al je vragen en kun je leuke producten kopen. Het bezoekerscentrum is tot 17.00 uur geopend.

Restaurant

Op het park is restaurant Hajé Natuurpark gevestigd. Wil je vooraf aan je bezoek aan de edelherten nog dineren? Neem hiervoor contact op met Hajé restaurant.

Toiletten

Op het park zijn (invaliden)toiletten. Deze sluiten zodra het restaurant ook sluit.

Honden aan de lijn

In het park graag honden aan de lijn houden. In het gebied van de edelherten zijn honden niet toegestaan. Tijdens de excursie mogen er geen honden mee.

Geschikt vanaf welke leeftijd?

De wandelexcursie adviseren wij deelname vanaf ongeveer 10 jaar oud. Om de bronst goed te kunnen beleven is het uiterst belangrijk om goed stil te kunnen zijn.

Locatie

Bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad, Vlotgrasweg 11.

Bronstexcursie (wandel)

Excursie

Bestel je ticket

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?