De Big Five Natuurpark Lelystad wandelexcursie

Natuurpark Lelystad heeft zijn eigen big five; de grote grazers. Dit zijn wisenten, Przewalskipaarden, Pater Davidsherten, elanden en edelherten. Deze dieren in het echt zien is een beleving op zich. Deze excursie brengt je langs de leefgebieden van onze dieren.

Grote grazers van Natuurpark

Wist je bijvoorbeeld dat het Natuurpark de enige plek in Nederland is waar je elanden kunt zien? Dat Pater Davidsherten graag zwemmen en dat Het Flevo-landschap een belangrijke speler is in het voortbestaan van wisenten in Europa? Wil je veel meer te weten komen over onze big five of zelfs oog in oog komen te staan met een van deze imposante dieren? Ga dan mee op wandelexcursie langs deze dieren. We gaan proberen ze allemaal te zien. Of dit ook lukt blijft natuurlijk altijd de vraag.

De excursie start om 14.00 uur.

 

De dieren in Natuurpark Lelystad

In het Natuurpark leven met uitsterven bedreigde Euraziatische diersoorten zoals wisenten (Europese bizons), Przewalskipaarden, Europese otters en Pater Davidsherten. Ook minder bedreigde diersoorten zoals wilde zwijnen, edelherten, elanden en moeflons lopen er rond.

De dieren van Natuurpark Lelystad

Praktische informatie

Parkeren

Parkeer de auto op het centrale parkeerterrein bij Natuurpark Lelystad. De excursie start vanaf het plein voor het bezoekerscentrum. Parkeren kost €3,- voor niet begunstigers.

Bezoekerscentrum

Op het park is een bezoekerscentrum aanwezig. Hier kun je terecht met al je vragen en kun je leuke producten kopen.

Restaurant

Op het park is restaurant Hajé Natuurpark gevestigd.

Toiletten

Op het park zijn (invaliden)toiletten.

Locatie

Bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad, Vlotgrasweg 11.

De Big Five Natuurpark Lelystad wandelexcursie

Excursie

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?