Natuurexcursie Lepelaarplassen

Maak een heerlijke wandeling door dit bijzondere natuurgebied met onze natuurgids. In het rustige gebied van de Lepelaarplassen, dichtbij Almere, is het een komen en gaan van trekvogels. Tijdens de excursie kom je ook in een gedeelte dat normaal afgesloten is voor publiek.

Lepelaarplassen

Er is altijd wat bijzonders te zien tijdens deze mooie excursie langs de Lepelaarplassen. Onze natuurgids neemt je deze zondag van 10.00 tot 12.30 uur vanaf Camping Waterhout mee.

De Lepelaarplassen  behoren tot de mooiste plekjes van Flevoland. Hier zijn al ruim driehonderd soorten vogels gespot. De natuurgids van Het Flevo-landschap neemt bezoekers mee naar observatiehut de Lepelaar. Deze hut biedt een prachtig uitzicht op de Grote Plas, twee vogeleilandjes, het omringende wilgenbos en de aalscholverkolonie. Een plek waar altijd wel iets te zien is: een ijsvogel, een zeearend of misschien wel een langszwemmende bever. Neem dus een verrekijker mee.

 

Camping Waterhout

Momenteel bouwen wij een nieuw bezoekerscentrum. Tot de opening starten wij al onze excursies vanaf Camping Waterhout. Je kunt hier ook makkelijk parkeren en onze gids wacht je hier op. Na afloop van deze excursie trakteren wij je op een kop koffie/thee bij Camping Waterhout.

Praktische informatie

Parkeren

Parkeer de auto gratis bij Camping Waterhout.

Verrekijker

Vergeet je verrekijker niet mee te nemen.

Horeca

Na afloop trakteren wij je op een kop koffie of thee.

Laarzen

Laarzen aanbevolen.

Locatie

Camping Waterhout, Trekvogelweg 10, Almere

Natuurexcursie Lepelaarplassen

Excursie

Bestel je ticket

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?