Op zoek naar de bever

© Ernst Dirksen Fotografie

De bever laat zich overdag niet zien, maar in de vroege ochtend en de avondschemering komt hij uit zijn burcht. Ga mee met de vaartocht op ‘jacht’ naar Europa’s grootste knaagdier.

Wij varen deze avond uit in de hoop een bever te zien. Er leven een aantal bevers in Natuurpark Lelystad maar het is zeker geen garantie dat we er eentje treffen. Tijdens deze mooie vaartocht beleef je het park van een andere kant en zie je dieren, planten en dierensporen die je op het land niet zo snel ziet. De excursie start om 20.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur.

Praktische informatie

Parkeren

Parkeren bij Natuurpark Lelystad is gratis voor begunstigers. Niet begunstigers betalen €3,- per dag.

Horeca

Restaurant Hajé Natuurpark is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Toiletten

Vlakbij het bezoekerscentrum zijn (invaliden)toiletten.

Veelgestelde vragen

De vaartocht duurt ongeveer 1,5 uur.

De excursie begint op het plein. Daar verzamelt de groep.
De boot ligt rechts naast de fietsenschuur.

In de fluisterboot kan maximaal 1 rolstoel mee. Graag van tevoren overleggen omdat dit invloed heeft op het aantal mensen dat mee kan.

Kinderen kunnen mee. Echter is het belangrijk bij een beverexcursie om stil te kunnen blijven. Bij de vaartocht is een zwemvest verplicht (aanwezig in de boot).

Hulphonden zijn welkom. Andere honden kunnen wij helaas niet toestaan. Bij excursies met eigen gezelschap is het wel mogelijk.

Locatie

Natuurpark Lelystad

Op zoek naar de bever

Excursie

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?