Uitgast festival 2024

© fotostudio wierd

Het thema voor 2024 ‘Een palet van park en klank’ laat van zich spreken door een mooie invulling van diverse muziekstijlen en musici. Dit muziekfestival in Natuurpark Lelystad is op 31 augustus en 1 september.

Ontspannen in de natuur

Verscholen tussen het groen zijn er diverse podia waar verschillende gezelschappen dit weekend optreden. Dit ontspannen evenement zorgt ervoor dat je met het hele gezin kunt genieten van de meest fantastische optredens. Neem zelf een stoel mee of zoek op een plekje in het gras.

Someravond

Uitgast start op zaterdagavond met uiterst talentvolle musici die een afwisselend programma brengen. De exacte inhoud is nog een kleine verrassing. Hierna is het de beurt aan het Drentse orkest Somer. Somer is een jong, dynamisch en avontuurlijk orkest van jonge professionals dat graag de verbinding zoekt met het publiek. Zij nemen ‘Raagmala’ mee; de allernieuwste compositie van Arjan Linker. Arjan liet zich inspireren door Indiase Raags en niemand minder dan jazz-drummer Wouter Kühne neemt de rol als solist op zich.

Gevarieerd programma

Gevarieerd programma op zondag

Verscholen tussen het groen zijn er diverse podia waar op zondag verschillende gezelschappen optreden. Op veler verzoek kan er dit jaar weer worden meegedaan aan yoga op de muziek van Canto Ostinato uitgevoerd door het Nederlands Saxofoon Octet. Neo Fanfare 9×13 brengt hun nieuwste productie naar het Natuurpark waarin zij op zoek gaan naar het niets doen, dwalen en dagdromen. De bekende zussen Nathalia en Maria Milstein nemen hun broertje én viooltalent Sergei Milstein mee voor een weergaloos klassiek programma. Camerata Trajectina zorgt voor prachtige oude muziek in het geweldige decor van het park. Rembrandt en de Staalmeesters maakt zijn debuut op het Uitgast Festival, Michela Amici betoverd met prachtige harpklanken, Violin Capriccio brengt uitdagende duetten en tot slot ontvangen we flamencodanseres Miki Vos die samen met gitarist Vicente Jose Santiago voor een spannend flamenco optreden zal zorgen.

Volledig programma

Op diverse plekken in het park zijn podia. Kijk op www.uitgast.nl voor het volledige  programma.

Het Uitgast Festival is gratis te bezoeken.

Praktische informatie

Parkeren

Parkeer de auto op het centrale parkeerterrein bij Natuurpark Lelystad. De excursie start vanaf het plein voor het bezoekerscentrum. Parkeren kost €3,- voor niet begunstigers.

Kom op de fiets

In verband met verwachte drukte, adviseren wij om op de fiets te komen.

Locatie

Bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad, Vlotgrasweg 11.

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?