Vroeg uit je nest vogelwandeling Lepelaarplassen

Vroeg opstaan loont! Want terwijl je meestal nog op 1 oor ligt, is er buiten een oorverdovende stilte van het ontwaken van de natuur.

Lepelaarplassen

Het gebied rondom de Lepelaarplassen is een walhalla voor diverse vogelsoorten. Weet je ze te herkennen? Onze gids helpt graag. In verband met het broeden van de zeearenden, kunnen groepen niet het Natura 2000 gebied in, maar we gaan er wel deels omheen. De vraag is tegenwoordig niet eens meer OF je een zeearend ziet, maar eerder hoeveel je er zult zien. We hopen dan deze morgen ook weer ”vliegende deuren” te treffen. Maar naast deze imposante roofvogels zul je ook vele andere vogels treffen; denk daarbij aan de Cetti’s zanger, blauwborst, boerenzwaluw, lepelaar, grote zilverreiger en misschien wel een purperreiger.

 

Camping Waterhout

Momenteel bouwen wij een nieuw bezoekerscentrum. Tot de opening starten wij al onze excursies vanaf Camping Waterhout. Je kunt hier ook makkelijk parkeren en onze gids wacht je hier op. Na afloop van deze excursie trakteren wij je op een kop koffie/thee bij Camping Waterhout.

Praktische informatie

Parkeren

Parkeer de auto gratis bij Camping Waterhout.

Wandelschoenen

Trek stevige wandelschoenen aan.

Verrekijker

Vergeet je verrekijker niet mee te nemen.

Horeca

Na afloop trakteren wij je op een kop koffie of thee.

Locatie

Camping Waterhout, Trekvogelweg 10, Almere

Vroeg uit je nest vogelwandeling Lepelaarplassen

Excursie

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?