IMG_2223.JPG

WILDkamperen

Natuur dichtbij

Het Flevo-landschap brengt in het weekend van 7, 8 en 9 juli natuur wel heel letterlijk dichtbij. Dit weekend kunt u namelijk, met uw eigen tent, komen wildkamperen in Natuurpark Lelystad. Ontwaak tussen de dieren, droom weg bij de nachtelijke dierengeluiden doe mee aan de vele activiteiten. 

Prachtige plekken en leuke activiteiten
Onze boswachters hebben diverse plekken in het park gecreëerd waar u met uw eigen tent kunt staan. Dit gaat van kleine plekjes aan de rand van de grote plas tot grote plekken op velden in het park of plekken bij een beverkijkhut. Er zijn zelfs plekjes aan de rand van het leefgebied van de wisenten en Przewalskipaarden. Het is een weekend boordevol natuurbeleving, gezelligheid en leuke activiteiten voor het hele gezin. Zo is er een leuke avondspeurtocht, kampvuuravond, huttenbouw middag en nog veel meer. Elke ochtend staat er een heerlijk biologisch ontbijt voor u klaar in de prehistorische nederzetting. 

Bushcraften

Is WILDkamperen in een tent je niet spannend genoeg? Tikaani Bushcraft Flevoland verzorgt een bushcraft basisweekend voor mensen die hiermee kennis willen maken. Dit weekend wordt gehouden op een andere plek in Natuurpark Lelystad, maar wel in hetzelfde weekend. Bushcraften is het overleven in de natuur met de middelen die je op dat moment voor handen hebt. Je komt aan in een ‘leeg’ bos en gaat met eenvoudige middelen zelf je onderkomen bouwen, vuur maken en water zuiveren. Ook leer je meer over mesveiligheid en andere belangrijke zaken van het bushcraften.

Schrikt dit je niet af en wil je graag mee? Geef je dan snel op. Minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar. Het bushcraft weekend begint op zaterdag 8 juli om 09.30 uur en duurt tot zondag 9 juli in de middag. De kosten zijn €95,- all-in per persoon.

IMG_2258.JPG

Activiteiten

Er zijn diverse activiteiten tijdens het WILDkampeerweekend. Denk aan een leuke avondspeurtocht, hutten bouwen, kampvuur etc. Iedereen mag daar aan meedoen. Daarnaast zijn er nog excursies op inschrijving. Iedere kampeergast kan zich voor 1 excursie inschrijven. 

Voorbeelden van excursies

  • Mee met de boswachter op dierenronde
  • Avondvaartocht over de grote plas
  • Op safari in eigen land met de excursiewagen of boot
  • Een kijkje achter de schermen bij beheerschuur
  • Workshop eten uit de natuur

Na uw definitieve reservering krijgt u de mogelijkheid om een excursie te kiezen.

 

Tarieven

Tentplaats kost  €40,- voor twee nachten.
Overnachting in de boerderij €10,- p.p. voor twee nachten
Volwassenen betalen €25,- p.p. (inclusief tweemaal ontbijt en activiteiten)
Kinderen t/m 12 jaar  €20,-. (inclusief tweemaal ontbijt en activiteiten)
Bushcraft (vanaf 16 jaar) €95,- (inclusief maaltijden en welkomstpakket)

U kunt geen tentplaats boeken zonder het arrangement af te nemen.

Extra kosten (niet inbegrepen)
Op zaterdagavond is er een gezellige avond met BBQ in de prehistorische nederzetting. Na uw aanmelding ontvangt u hier meer informatie over.

WILDkamperen en bushcraften is voor alleen voor begunstigers van Het Flevo-landschap.
Bent u nog geen begunstiger? Geen probleem. Voor €18,- euro per jaar steunt u de Flevolandse natuur en Natuurpark Lelystad. Zodra het aanmelden is gestart kunt u aangeven dat u begunstiger wordt en dus mee wilt doen aan het WILDkamperen.  

Annuleren
Uw boeking is definitief na betaling. Wilt u annuleren? dan kan dit nog kosteloos tot 24 juni. Daarna gelden onze annuleringsvoorwaarden.

WILDkamperen 2016

Bekijk hier een vlog van een van de deelnemers 2016

Bekijk hier de foto's van WILDkamperen 2016

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!