IMG_8138.jpg

Begroet de Zomer

Begroet de zomer

Kom lekkers proeven op de streekmarkt, doe mee aan leuke kinderactiviteiten en ontdek de natuur van de Lepelaarplassen. Begroet de Zomer is een sfeervol evenement voor het hele gezin. Kom het ook beleven op zondag 25 juni bij Bezoekerscentrum De Trekvogel in Almere! 

Tussen 11.00 en 17.00 uur kan het hele gezin meedoen aan tal van activiteiten, zoals uilenballen pluizen, een uitdagend hindernissenparcours, stenen zagen en andere leuke natuuractiviteiten. Kinderen krijgen antwoorden op vragen als hoe maken bijen honing, welke vogels zijn er te zien in de Lepelaarplassen en hoe leeft een bever?

Op de markt kun je lekkere streekproducten proeven. Koop onbespoten plantjes, eet biologische soep en proef jam en honing uit Flevoland.

Waan je in Parijs en slenter over het Montmartrepleintje. Laat je inspireren door kunstenaars en volg een leuke workshop.

Begroet de Zomer vindt plaats op een bijzondere locatie. Het huidige Bezoekerscentrum de Trekvogel is het eerste gebouw van Almere. Het was de verblijfsplek voor personeel uit de tijd van de inpoldering. Nu is het een natuurcentrum met veel informatie over het gebied. Het bezoekerscentrum ligt tegenover de Blocq van Kuffeler aan de Oostvaardersdijk 16 in Almere.

Fotostrook1.jpg

Begroet de zomer begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis, voor deelname aan de activiteiten vragen we een kleine bijdrage.

De Trekvogel is makkelijk per fiets te bereiken. Adres: Oostvaardersdiep 16 bij gemaal De Blocq van Kuffeler.

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!