Bronsttijd - Foto ernst dirksen.JPG

Bronstexcursie wandeling met maaltijd (voor volwassenen)

17,50 voor begunstigers, €19,50 voor niet-begunstigers, inclusief soep en consumptie.

Voor €18,- per jaar bent u al begunstiger, kunt u gratis of met korting deelnemen aan excursies en steunt u de Flevolandse natuur.

Over de activiteit

Tijdens de bronst gaat het edelhert op zoek naar hindes. De mannetjes strijden om de hindes, de vrouwtjes. De grootste en sterkste edelherten proberen zo veel mogelijk hindes te lokken en verdedigen hun roedel. Zijn er concurrenten in de buurt? Dan klinkt het imponerende burlen. Maak dit spektakel van dichtbij mee en meld u aan voor een van burlexcursies onder leiding van een gids.

We beginnen deze bijzondere ervaring om 17.15 uur met een stevige soep met boerenlandbrood en katenspek in restaurant Hajé Natuurpark en een consumptie per deelnemer. Heeft u dieet- of allergie-wensen? Geef deze dan a.u.b. na uw reservering per mail door aan Hajé (contact@haje.nu).

Na het eten start de excursie om 18:30 uur en vertrekken we richting het edelhertengebied om op zoek te gaan naar de burlende edelherten. Rond 20.00 uur bent u weer terug bij het bezoekerscentrum.

Deze excursie is voor volwassenen. Om te voorkomen dat de dieren u horen aankomen, is het belangrijk om stil te zijn tijdens de excursie. Dat is voor kinderen niet altijd even makkelijk. Daarom is er een excursie voor speciaal voor het hele gezin. Deze excursie is dus alleen voor volwassenen

Goed om te weten!
N.B. De edelhertenbronst is geen exacte wetenschap. De piek van de bronstperiode is sterk afhankelijk van het weer en kan daardoor vroeger of later in de herfst vallen. Ook de intensiteit van de bronstactiviteiten kan per dag variëren. Het Flevo-landschap heeft geen invloed op dit fenomeen en wij kunnen helaas ook niet het perfecte bronstmoment bepalen. Uiteraard doen wij ons uiterste best om u een unieke natuurbelevning te bieden en de datums voor de bronstsafari's zo goed mogelijk te timen in samenspraak met onze boswachters.

Als ruggensteuntje starten we op 10 september met een bronstbarometer op ons Facebook-kanaal 'Natuurpark Lelystad' en op onze website, zodat u de status van de bronst in ons park op de voet kunt volgen.

Reserveren  Nog 20 plekken vrij!

Bijzonderheden

Zorg dat u geen parfum draagt en trek geluidsloze kleding en stevige schoenen aan. 

Parkeren kost € 3,- voor niet-begunstigers. Begunstigers kunnen gratis parkeren. 

Startlocatie

Bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad
Vlotgrasweg 11, 8219 PP Lelystad

Zet javascript aan om de kaart weer te geven

"Bronstexcursie wandeling met maaltijd (voor volwassenen)" is ook op de volgende data te doen!

Andere activiteiten op dezelfde datum:

 • vrijdag 27 september

  Bronstexcursie wandeling met maaltijd (voor volwassenen)

  Lelystad

Andere activiteiten in ditzelfde gebied:

 • vrijdag 20 september

  Wisseling van seizoenen - nachtwandeling

  Lelystad
 • zaterdag 21 september

  Beleef de bronst van dichtbij; wandelexcursie voor hele gezin

  Lelystad
 • zondag 22 september

  Beleef de bronst van dichtbij; wagenexcursie voor hele gezin

  Lelystad
 • dinsdag 24 september

  Beleef de bronst van dichtbij; wandelexcursie voor volwassenen

  Lelystad

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!