_DFO0172-Schokland-zuid-Flevolandschap-Ernst Dirksen Fotografie-20170418.jpg

Hoogtepunten Schokland - dagexcursie

 • Geen actieve datum voor deze activiteit
 • Speciaal voor volwassenen Wandelexcursie
 • Schokland

Over de activiteit

Werelderfgoed Schokland, een bijzonder gebied in de Noordoostpolder. Van eiland in de Zuiderzee tot een archeologisch monument vol bodemschatten. Ontstaan tijdens de voorlaatste ijstijd, bewoond sinds de prehistorie. Ooit een veilige haven in de drukbevaren Zuiderzee. Nu een eiland op het droge. Schokland is het symbool voor de eeuwigdurende strijd tegen het water. Hier speelt de wind door je haren, is de stilte oorverdovend en voelt de weidsheid als een oceaan.

Bezoek al wandelend in één dag, onder deskundige begeleiding van een gids, alle bijzondere plekken van Werelderfgoed Schokland. In de ochtend beginnen we met een wandeling over de Zuidpunt. Er wordt een bezoek gebracht aan de kerkruïne die uit ongeveer 1300 dateert. Bij deze kerkruïne heeft in 2003 de herbegrafenis plaatsgevonden van de Schokkers van wie de schedels en botten in de zomer van 1940 waren opgraven voor onderzoek en sindsdien door de Universiteit van Amsterdam zijn bewaard. Ook wordt er een bezoek gebracht aan de vuurplaat, de plek waar vroeger de vuurtoren heeft gestaan. 

Rond de middag komen we weer terug bij Bezoekerscentrum De Gesteentetuin. Hier staat een heerlijke lunch klaar. U kunt rustig het bezoekerscentrum doorlopen en de tentoonstelling bekijken over het ontstaan van de aarde en van stenen. Ook is er informatie te vinden over de geschiedenis en de natuur van Schokland. In de middag wordt er een wandeling over het noordelijke punt van Schokland gemaakt. Op de Noordpunt is de oude haven waar onder andere de Lichtwachterswoning, het misthoornhuisje en de voormalige begraafplaats worden bezocht. 

Bijzonderheden

Trek stevige wandelschoenen aan, de wandeling is in totaal ongeveer 14 km. 

Inclusief uitgebreide lunch.

Startlocatie

Bezoekerscentrum De Gesteentetuin
Keileemweg 1, 8319 AC Schokland

Zet javascript aan om de kaart weer te geven

"Hoogtepunten Schokland - dagexcursie" is ook op de volgende data te doen!

Andere activiteiten in ditzelfde gebied:

 • dinsdag 27 februari

  Knutselmiddag in de Gesteentetuin

  Schokland
 • zondag 4 maart

  Schokker en Geologiedag

  Schokland
 • zaterdag 17 maart

  Nationale pannenkoekdag

  Schokland
 • zaterdag 17 maart

  Nationale pannenkoekendag en het verhaal van Schokland!

  Schokland

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!