Nachtegaal_chris_romeiks.jpg

Wereld Trekvogeldag: nachtegalen in het Wilgenreservaat

  • Geen actieve datum voor deze activiteit
  • Speciaal voor volwassenen Wandelexcursie Thema: Dieren
  • Zeewolde

Over de activiteit

In het Wilgenreservaat laten de nachtegalen in deze tijd van het jaar hun zeer uitbundige zang horen. Zij geven een waar concert in dit vogelparadijs. Toen eind jaren ’60 van de vorige eeuw Zuidelijk Flevoland droogviel, kwamen er miljoenen wilgenzaadjes op het natte slik terecht. Door de jaren heen heeft dit sfeervolle wilgenbos zich ongestoord kunnen ontwikkelen tot een echt oerbos. Het bos heeft een speciale betekenis door de vele korstmossen die er voorkomen. De rust in het gebied en de begroeiing hebben er voor gezorgd dat veel dieren hier een plek hebben gevonden. Het Wilgenreservaat wordt onder andere bewoond door reeën en hermelijnen en is rijk aan zangvogels. En het wemelt er van de muizen, waardoor het een ideaal thuis is voor roofvogels. De buizerd en havik broeden hier en laten zich geregeld zien. 

Kom het Wilgenreservaat ontdekken en ga mee met onze natuurgids. Op Wereld Trekvogeldag zijn er twee excursies: 1 vroeg in de ochtend en 1 in het begin van de avond. 

Bijzonderheden

We raden aan stevige, waterdichte schoenen of laarzen aan te doen en verrekijker mee! Niet geschikt voor kinderwagens
Afstand: 4 kilometer
Duur: ongeveer 2 uur

Startlocatie

Bij de ingang van het Wilgenreservaat aan de kruising Vogelweg en de Knardijk. Parkeren kan langs de kant van de Knardijk (doodlopende deel).

Zet javascript aan om de kaart weer te geven

Andere activiteiten in ditzelfde gebied:

  • zondag 8 december

    Excursie Wilgenreservaat

    Zeewolde

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!