_DFO0167-Schokland-zuid-Flevolandschap-Ernst Dirksen Fotografie-20170418.jpg

Gespikkelde bedevaart

 • Geen actieve datum voor deze activiteit
 • Speciaal voor volwassenen Wandelexcursie
 • Schokland

€5,- per persoon

Over de activiteit

Op Schokland werd een huwelijk tussen een rooms-katholiek en een protestant een gespikkeld huwelijk genoemd, de liefde was sterker dan de kerkelijke scheiding. Deze bedevaart gaat langs plaatsen die voor beide geloofsrichtingen belangrijk zijn.

Tussen 10.00 uur en 14.00 uur kunt u alleen, samen of met een groep starten met de bedevaart bij bezoekerscentrum de Gesteentetuin. Tot 17.00 uur is er de tijd de bedevaart af te sluiten in de Gesteentetuin. De bedevaart heeft een lengte van ongeveer 11 km. De bedoeling is de tocht wandelend, in stilte, zonder gesprekken en met uitgeschakelde mobiel te volbrengen. Bedevaartgangers nemen zelf een bloem, waxinelichtje en een kiezelsteen mee. De bedevaartgangers krijgen bij de start een route- en stempelkaart mee, waarop zij 3 stempels verzamelen. De eerste stempel bij vertrek, de tweede dichtbij het Kerkje op de Middelbuurt en de laatste stempel bij voltooiing van de bedevaart. De bedevaartgangers ontvangen in het bezoekerscentrum een oorkonde en we beëindigen de bedevaart onder het genot van een kop koffie of thee met een Schokker mop, waarbij de ban op spreken opgeheven is.

Route
Vanuit het bezoekerscentrum wandelt u naar Oud-Emmeloord. Bij het namenmonument wordt de bloem bij een naam ingestoken. U loopt langs de oude begraafplaats. Daarna loopt u door richting het museum met het kerkje op de Middelbuurt. Hier in de buurt staat een tafel waar u het waxinelichtje kunt plaatsen. Vervolgens loopt u door naar de kerkruïne bij de Zuidpunt. Bij het geplaatste kruis legt u de kiezelsteen neer. Tussen de bomen wandelt u terug naar het bezoekerscentrum in de Gesteentetuin. 

Bijzonderheden

De wandeling kan zelfstandig gelopen worden. Bij de start ontvangt u een route- en stempelkaart

Startlocatie

Bezoekerscentrum de Gesteentetuin, Keileemweg 1, Schokland

Zet javascript aan om de kaart weer te geven

Andere activiteiten in ditzelfde gebied:

 • maandag 24 december

  Knutselmiddag in de Gesteentetuin - kerststukje

  Schokland
 • woensdag 26 december

  Kerstwandeling op 2de kerstdag Schokland

  Schokland

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!