Edelhert Femke Groenewoud.jpg

privé excursie bronst

  • Geen actieve datum voor deze activiteit
  • Wandelexcursie
  • Lelystad

80 voor maximaal 10 personen

Over de activiteit

Met uw eigen gezelschap van maximaal 10 personen de bronst beleven!

Tijdens de bronst gaat het edelhert op zoek naar hindes. De mannetjes strijden om de hindes, de vrouwtjes. Zijn er concurrenten in de buurt? dan klinkt het imponerende burlen. Maak dit spektakel van dichtbij mee en ga, begeleid door onze gids, met uw eigen groep wandelen in het gebied van de edelherten. Vergeet vooral uw verrekijker niet mee te nemen. We vertrekken met deze wandeling om 17.30 uur vanaf het bezoekerscentrum. Om te voorkomen dat de dieren u aan horen komen, is het belangrijk om stil te zijn. Dit, in combinatie met de flinke wandeling, maakt de excursie minder geschikt voor kleine kinderen. Wilt u wel uw kinderen meenemen, kijk dan of er nog plek is bij de wagenexcursie.

In verband met coronamaatregelen zijn onze bronstexcursies iets anders ingericht dan u van ons gewend bent. Anders, maar niet minder leuk! 
Omdat de excursie voor een deel in het donker plaatsvindt, en hierdoor afstand houden lastig kan zijn. Hebben wij voor twee varianten gekozen. Een wagenexcursie op inschrijving en een privé wandelexcursie met uw eigen gezelschap. Deze excursie is de privéexcursie. U kunt zelf uw gezelschap samenstellen en bent zelf verantwoordelijk voor het afstand houden onderling. Ook moet er uiteraard door iedereen afstand gehouden worden van de gidsen. Er kunnen maximaal 10 personen mee, minder kan natuurlijk ook. 

TIP: Trap uw bronstexcursie af met een gezellige borrel of maaltijd bij restaurant Haje in Natuurpark. Meer informatie

U kunt ook op eigen initiatief de bronst beleven. Daarbij is het belangrijk dat u altijd op de paden blijft. Het park is geopend na zonsopgang en sluit bij zonsondergang (in oktober varieert van 18.45-19.15 uur). Tijdens een excursie kunt u, onder begeleiding van de gids, indien nodig wel na zonsondergang in het gebied blijven.

Coronamaatregelen
- Per huishouden 1,5 meter afstand van elkaar houden
- 1,5 meter afstand van de gidsen houden
- Bent u verkouden, hoest u of heeft u koorts? Blijf dan thuis en bij meerdere mensen met klachten, annuleer de activiteit 

  

Bijzonderheden

Neem uw verrekijker en camera mee
Zorg dat u geen parfum draagt en trek geluidsloze kleding en stevige schoenen aan. 

Houd u aan de coronamaatregelen

Honden niet toegestaan 

Startlocatie

Wij starten bij het plein voor het bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad aan de Vlotgrasweg 11. Prijs is exclusief 3 euro parkeren per auto. Begunstigers parkeren gratis.

Zet javascript aan om de kaart weer te geven

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!