Archeologiedag_Schokland_Pluimfotografie-74.jpg

Geologiedag op Schokland

 • Geen actieve datum voor deze activiteit
 • Voor het hele gezin Kinderactiviteit
 • Schokland

De middag is gratis. Per zaagsnede betaal je € 1,00.

Over de activiteit

Deze archeologiedag is elke laatste zondagmiddag van de maand. Een middag waarop u de rijke historie van Schokland kunt ontdekken en beleven. Onze vrijwilligers staan voor u klaar om u mee te nemen tijdens een reis in de tijd. Niet alleen in het bezoekerscentrum is van alles te zien, maar ook rondom het centrum kunt u met allerlei wandelingen en activiteiten de natuur en geschiedenis beleven. Kinderen kunnen zich op de kijk- en doezolder vermaken met allerlei spellen en activiteiten. 

Stenen spreekuur
Heb jij op vakantie of in de tuin een mooie steen gevonden en ben je benieuwd hoe de binnenkant eruit zien? Neem de steen mee naar De Gesteentetuin, met een speciale zaag word de steen doormidden gezaagd. Wie weet zit er achter jouw steen een heel bijzonder verhaal. 

Demonstratie 'De Schokkerbij
Op het voormalig eiland Schokland is Rob Triest imker, hij maakt Schokker honing die verkocht wordt bij het bezoekerscentrum. Ook is hij korfvlechter, tijdens deze dag laat hij meer zien over dit bijzondere oude ambacht. Kom, kijk en luister naar zijn bijzondere verhalen. 


Startlocatie

Bezoekerscentrum De Gesteentetuin
Keileemweg 1, 8319 AC Schokland

Zet javascript aan om de kaart weer te geven

Andere activiteiten op dezelfde datum:

 • zondag 12 juli

  saVAARi tocht

  Lelystad
 • zondag 12 juli

  Van wisent tot eland

  Lelystad

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!