Burlend edelhert.jpg

Beleef de bronst van dichtbij; wandelexcursie voor volwassenen

 • Geen actieve datum voor deze activiteit
 • Speciaal voor volwassenen Wandelexcursie Thema: Dieren
 • Lelystad

Over de activiteit

Tijdens de bronst gaat het edelhert op zoek naar hindes. De mannetjes strijden om de hindes, de vrouwtjes. De grootste en sterkste edelherten proberen zo veel mogelijk hindes te lokken en verdedigen hun roedel. Zijn er concurrenten in de buurt? Dan klinkt het imponerende burlen.Maak dit spektakel van dichtbij mee en meld u aan voor een van de verschillende burlexcursies. Vergeet uw verrekijker niet mee te nemen. 

De gids wacht op de deelnemers op het plein voor het Bezoekerscentrum op het Natuurpark. Daar start de wandeling om 18:00 uur.

Om te voorkomen dat de dieren u horen aankomen, is het belangrijk om stil te zijn tijdens de excursie. Dat is voor kleine kinderen niet altijd even makkelijk. Daarom is er een excursie voor speciaal voor het hele gezin. Kijk bij al onze activiteiten voor de data.

Deze excursie is alleen voor volwassenen.

Goed om te weten!
N.B. De edelhertenbronst is geen exacte wetenschap. De piek van de bronstperiode is sterk afhankelijk van het weer en kan daardoor vroeger of later in de herfst vallen. Ook de intensiteit van de bronstactiviteiten kan per dag variëren. Het Flevo-landschap heeft geen invloed op dit fenomeen en wij kunnen helaas ook niet het perfecte bronstmoment bepalen. Uiteraard doen wij ons uiterste best om u een unieke natuurbelevning te bieden en de datums voor de bronstsafari's zo goed mogelijk te timen in samenspraak met onze boswachters.

Als ruggensteuntje starten we op 10 september met een bronstbarometer op ons Facebook-kanaal 'Natuurpark Lelystad' en op onze website, zodat u de status van de bronst in ons park op de voet kunt volgen.

Bijzonderheden

Vergeet uw verrekijker niet mee te nemen. Zorg dat u geen parfum draagt en trek geluidsloze kleding en stevige schoenen aan. 

Parkeren kost € 3,- voor niet-begunstigers. Begunstigers kunnen gratis parkeren. 

Startlocatie

Bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad
Vlotgrasweg 11, 8219 PP Lelystad

Zet javascript aan om de kaart weer te geven

Andere activiteiten in ditzelfde gebied:

 • zaterdag 19 oktober

  Wildplukken en eten uit de natuur (gezinnen)

  Lelystad
 • zondag 20 oktober

  Speuren naar poep

  Lelystad
 • zaterdag 26 oktober

  Nacht van nacht; wandeling Natuurpark Lelystad

  Lelystad
 • vrijdag 20 december

  Wisseling van seizoenen - nachtwandeling

  Lelystad

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!