Uitnodiging Inloopavond Grote Trap

trap-8959 -¬ Fotostudio Wierd.jpgvrijdag 17 maart 2017

Flevoland saai? Niets is minder waar. Fietsen in Flevoland betekent volop afwisseling: langs uitgestrekte akkers, door stille bossen met opeens … een open plek. En natuurlijk is er langs de randen overal water; je rijdt immers op de bodem van de Zuiderzee! Daar komt een nieuw fietspad bij in het fietsseizoen van 2019.

De partners: Het Flevo-landschap, waterschap Zuiderzeeland en provincie Flevoland gaan het gebied tussen de fietsbrug over de A6 bij Almere en het Horsterwold bij Zeewolde ontwikkelen. Het gaat om een natuurstrook van ongeveer elf kilometer lang en 100 meter breed waar iedereen straks kan fietsen, omgeven door natuur, tussen de vriendelijke koeien en het meanderende water vol planten en kleine dieren.

Je kunt er straks picknicken langs de route en vissen langs de waterkant. Ook vogelaars kunnen hun hart ophalen. Zij kunnen straks in de schuilhutten kijken naar akker- en struweelvogels. Fietsen over de Grote Trap brengt je langs prachtige ruigtes, kleurrijke bloemenvelden en typische Flevolandse vergezichten.

Meer weten?

Het Flevo-landschap, waterschap Zuiderzeeland en provincie Flevoland organiseren samen een inloopavond op maandag 3 april in de Waterlely, Natuurpark Lelystad, Vlotgrasweg 11 in Lelystad. Tussen 19.00 en 21.00 uur zijn medewerkers van deze drie samenwerkende partijen aanwezig om de plannen toe te lichten. Er is geen vast programma.

Omgevingsvergunning

Er moeten verschillende vergunningen worden aangevraagd om de Grote Trap te kunnen realiseren. Dit zijn:

  1. Ontgrondingsvergunning: ligt van donderdag 30 maart 2017 tot en met woensdag 10 mei 2017 ter inzage op het gemeentehuis van de gemeente Zeewolde of is digitaal in te zien via: www.ofgv.nl/provincie-flevoland/ 
  2. Omgevingsvergunning wordt door de gemeente Zeewolde verleend. De data zijn onbekend wanneer deze vergunning is in te zien bij de gemeente. De gemeente Zeewolde publiceert haar vergunningen in de krant en op hun website: www.zeewolde.nl/bekendmakingen.

Europa

De Grote Trap wordt medemogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO): Europa investeert in zijn platteland.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!