Nieuwe expositie Bezoekerscentrum De Trekvogel

red-kleurendans.jpgwoensdag 12 april 2017

Dichters die zich laten inspireren door foto's en fotografen die zich laten inspireren door dichters. Dat levert mooie kunstwerken op. Deze kunstwerken zijn te bewonderen bij de expositie 'Ge-dicht-er-bij' in Bezoekerscentrum De Trekvogel aan de Oostvaardersdijk 16. De kunstwerken zijn op zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur te bewonderen.

De expositie is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de Werkgroep Natuurfotografie van de Vogel- en Natuurbescherming Flevoland en de vereniging Aldichter. De dichters hebben zich laten inspireren door foto’s van de fotografen en de fotografen hebben opnamen gemaakt naar aanleiding van gedichten van de Aldichters. Hieruit zijn vele verrassende en prachtige combinaties te voorschijn gekomen. De twintig best geslaagde combinaties worden van 1 april tot en met 9 juli in de Trekvogel geëxposeerd. Van een aantal daarvan zijn ook 2 sets met elk 5 ansichtkaarten gedrukt en te koop.

De Werkgroep Natuurfotografie van de Vogel- en Natuurwacht Flevoland is een groep enthousiaste amateurfotografen. Maandelijks bespreken zij met elkaar de zelfgemaakte natuurfoto’s rondom een wisselend thema. De Vogel- en Natuurwacht verzorgt ook andere activiteiten, zoals cursus vogelherkenning, lezingen, excursies naar mooie vogelgebieden binnen en buiten de provincie, maar ook activiteiten voor jeugd en jongeren, en nog veel meer. Meer informatie over de Werkgroep Natuurfotografie en over de Vogel- en Natuurwacht Flevoland is te vinden op vogelwachtflevoland.nl.

Vereniging Aldichter is een groep Almeerse dichters, die iedere maand bijeenkomen om eigen werk en werk van bekende dichters te bespreken. Een vast punt op de agenda is een poëzieavond met als thema “Dode Dichters Leven”. In dit project staat elke keer een andere overleden dichter of dichteres centraal. Vereniging Aldichter maakt ook gedichten op thema of organiseert soms workshops, poëziedagen of gedichten die passen bij foto’s en/of beeldhouwwerken. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@aldichter.nl 

Meer informatie over bezoekerscentrum De Trekvogel

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!