Olivier de otter zoekt vrienden

Olivier de otter en Martin Jansen - credits Don Vink en Leonine Gaasenbeek.jpgdonderdag 23 november 2017

Stichting Het Flevo-landschap heeft een kinderboek gemaakt: Op avontuur met Olivier de otter. De stichting  wil met het (voor)leesboek kinderen en (groot)ouders stimuleren om de natuur in Flevoland samen te (her)ontdekken. Directeur Martin Jansen kreeg het eerste exemplaar uitgereikt van Olivier zelf.

Natuur hoort bij een kinderleven
Een kinderleven speelt zich anno 2017 voornamelijk binnen af. Kinderen zijn twee keer langer binnen dan twintig jaar geleden. Opmerkelijk, omdat onderzoeken aantonen dat door de aanwezigheid van natuur kinderen zich beter kunnen concentreren en gezonder en gelukkiger zijn. Het boek over Olivier de otter is daarom niet zomaar een boek, het staat boordevol weetjes over de natuur en het enthousiasmeert kinderen om er in de natuur op uit te trekken. Het boek is  om die reden niet te koop, maar krijgt men cadeau bij een vriendschap met Olivier. Een vriend van Olivier mag daarnaast meedoen met leuke en leerzame activiteiten. Buiten, in de natuur!

Op avontuur met Olivier de otter
In het boek gaat Olivier de otter op zoek naar een geschikte plek om te wonen. Hij komt door vele natuurgebieden in Flevoland en reist van Almere naar Urk en van Schokland naar Lelystad. Onderweg ontmoet hij dieren zoals, bevers, wisenten, reeën en lepelaars. Het boek is geschreven door Laurens Wognum en de Almeerse Leontine Gaasenbeek voorzag het boek van prachtige en pagina vullende illustraties. 

Bijdrage gaat naar behoud natuur
Voor € 19,95 is een kind al vriend van Olivier. De opbrengst komt geheel ten goede aan de natuur. Op die manier kan Het Flevo-landschap de ruim 50 natuurgebieden die de organisatie in het beheer heeft beschermen en verder ontwikkelen. Mensen kunnen meer informatie vinden en een vriendschap afsluiten via www.olivierdeotter.nl.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!