Bomenroute Tollebekerbos geopend

opening bomenroute 2.jpgvrijdag 01 juni 2018

Op vrijdag 1 juni is het officiele startsein gegeven voor de bomenroute door het Tollebekerbos. Dit project is een samenwerking tussen Landschapsbeheer, Streekfonds, Dorpsbelangen Tollebeek en Het Flevo-landschap.

De Bomenroute is een initiatief van Bas Odding. Bas vindt het belangrijk dat iedereen weet welke bomen er in het bos staan, hij mocht dan ook het informatiebord onthullen. De route bestaat uit 18 palen, verspreid door het bos. Hierop staat informatie over de bomen. Naast de palen komen er nog 3 informatieborden te staan. De route kan gedownload worden via een app, waarbij er leuke filmpjes te bekijken zijn. De route is met name tot stand gekomen door de betrokken bewoners en Dorpsbelangen. Tijdens NLDoet zijn de informatiepalen geplaatst.

Na de officiële opening kwam Pieter Pad de Tuinman uit de bosjes verschijnen. Pieter Pad liet de kinderen het bos op een interactieve manier kennen.

 

Het Tollebekerbos is een typisch dorpsbos, zoals dat bij elk dorp in de Noordoostpolder is aangelegd. Toen was het begrip ‘recreatiebos’ nog niet uitgevonden, laat staan ‘natuurbos’. Nu is het Tollebekerbos bijna volgroeid, met dikke bomen. Tijd voor een route langs de verschillende soorten bomen. Wandel door het bos en kom van alles te weten over de bomen waar je langs komt

Download hier de route

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!