Marit Mouwen-Dobber wint fotowedstrijd 'Herfst in Natuurpark Lelystad'

44753614015_7f8b48a6de_o.jpgdinsdag 04 december 2018

De fotowedstrijd 'Herfst in Natuurpark Lelystad', georganiseerd door Het Flevo-Landschap, FlevoMeer Bibliotheek Lelystad, CameraNu.nl en fotograaf Peter Abbes was een groot succes. Maar liefst 132 mensen zonden een herfstfoto uit het Natuurpark in. Uit die inzendingen werden 10 finale-foto's gekozen waarop kon worden gestemd op Facebook en in de FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Uiteindelijk bleken de elanden van Marit Mouwen-Dobber het meest gewaardeerd door het publiek.

Behoorlijke klus
"Het was een behoorlijke klus om de tien genomineerden te kiezen”, zegt juryvoorzitter Peter Abbes, die samen met een boswachter van Natuurpark Lelystad de foto’s beoordeelde. “We hebben goed gekeken naar diversiteit, detail en ook of de foto daadwerkelijk in Natuurpark Lelystad is gemaakt.” De jury werd overweldigd door 132 deelnemers. “Daar hadden we uiteraard op gehoopt, maar we hadden nooit verwacht dat het zo’n succes zou zijn”, geeft Grietje Hulsker van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad toe. “Bezoekers van de bibliotheek hebben tijdens de expositie massaal hun stem uitgebracht. De meningen waren behoorlijk verdeeld, maar uiteindelijk bleek Marit de duidelijke winnaar.”

Winnares
Winnares Marit kreeg op maandag 3 december de hoofdprijs uitgereikt uit handen van juryvoorzitter Peter Abbes: een rondleiding door de boswachter van Het Natuurpark. “Een mooie plaat, moeder en jong worden op mooie wijze benadrukt. Een liefdevol beeld”, luidde het juryrapport. Ook de nummers twee en drie werden in het zonnetje gezet. Randy van Domselaar greep met ‘het winterkoninkje in de herfst’ net naast de hoofdprijs, maar krijgt net als nummer 3 Eljada Bos met ‘het geheim van Het Natuurpark’ een prachtig fotoboek, gesponsord door CameraNu.nl uit Urk.

De winnaars met hun foto's. V.l.n.r.: Eljada Bos, Marit Mouwen-Dobber en Randy van Domselaar. Foto: FlevoMeer Bibliotheek

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!