Boomfeestdag in Schokkerbos

Wethouder Anjo Simonse en Jasper planten boom.jpgwoensdag 27 maart 2019

De grond was zwaar, dus het graven ook, maar het is gelukt! Bijna 500 basisscholieren uit Emmeloord kwamen vandaag naar het Schokkerbos van Het Flevo-landschap om 2.000 nieuwe bomen te planten.

De jonge bomen waaronder iepen, elzen en populieren gaan de lege plekken opvullen die zijn ontstaan door de kap van zieke essen. Ook de essen in de natuurgebieden van Het Flevo-landschap ontkomen niet aan de snel verspreidende essentaksterfte. Het is een agressieve schimmelziekte waarvan de bomen niet herstellen. Uit veiligheidsoverweging worden zieke bomen verwijderd. In het Schokkerbos zijn de gevolgen daarvan goed zichtbaar. Een aantal open plekken die door de kap zijn ontstaan, worden op Boomfeestdag door de scholieren uit Emmeloord weer van jonge aanplant voorzien. Het Schokkerbos kan weer groeien.

Nieuwe boommarterkast
Naast het planten van bomen wordt die dag ook een nieuwe boommarterkast geplaatst. Boommarterkasten bieden de zeer zeldzame boommarter een veilige schuilplaats in het Schokkerbos. De kast biedt marters een eigen plek waar ze kunnen schuilen of een nest kunnen bouwen. In de kast is een speciaal kraamgedeelte aangebracht, ideaal voor het krijgen van jongen.

Op de foto planten wethouder Anjo Simonse en boswachter Jasper Wolfswinkel samen met een aantal leerlingen een van de bomen.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!