Wij zoeken een monitoringsvrijwilliger dagvlinders

Kleiner_Fuchs_(Nymphalis_urticae) (2).jpgdinsdag 07 januari 2020

Het Larserbos, tussen Harderwijk en Lelystad, is een van de grotere bosgebieden van Flevoland. Een gedeelte van dit gebied wordt extensief begraasd door de koeien van een biologisch-dynamische boer uit de omgeving. We laten het gebied begrazen om - onder meer - een vlinderrijk grasland te realiseren. Om te beoordelen of deze aanpak aanslaat en de vlinders het Larserbos weten te vinden, zijn we op zoek naar een monitoringsvrijwilliger die dagvlinders wil inventariseren in het begraasde grasland.

De vlinders worden geteld op een vaste telroute, die van april tot september een keer per week in een constant en rustig wandeltempo wordt gelopen. Hierbij noteert u welke vlindersoorten u ziet en in welke aantallen. Om een monitoringsroute te lopen heeft u een basale kennis van vlinders nodig. Vlindernetje en vlindergids zijn beschikbaar. Daarnaast moet u de mogelijkheid hebben om bij voorkeur één keer per week een half uur tot een uur, exclusief reistijd, alleen of samen met iemand een telling te verrichten.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Linde van der Burg via l.vanderburgh@flevolandschap.nl.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!