Beschuit met muisjes in Natuurpark Lelystad

Wisentkalf Natuurpark Lelystad.jpgvrijdag 19 mei 2017

Deze week is er een wisentkalfje geboren in Natuurpark Lelystad. De kleine (van toch al 40 kg) loopt al meteen mee met de kudde en ziet er sterk uit. De verwachting is dat het ook dit jaar niet bij 1 kalf zal blijven.

Kwetsbare diersoort
De geboorte van wisenten (ook wel Europese bizon genoemd) blijft bijzonder, aangezien deze dieren met uitsterven worden bedreigd. In Europa lopen nog maar 5000 wisenten rond, waarvan een kleine 50 in Nederland. Stichting Het Flevo-landschap zorgt met het fokprogramma in het Natuurpark voor het voortbestaan van de wisent. Elke twee tot drie jaar wordt er een groep wisenten uitgezet in de vrije natuur in Europa.

Op kraamvisite
Het jong is elke dag te bewonderen in Natuurpark Lelystad. Het gebied is 40 hectare groot, dus het kan even zoeken zijn voor de kleine is gespot. Treft men de dieren op het wisentpad dwars door het wisentengebied. Houd er dan rekening mee dat minimaal 50 meter afstand noodzakelijk is. Vooral in het kalfseizoen zijn de moeders erg beschermend. 

Excursie
Zondag 21 mei is er een fietsexcursie langs de grote grazers in het park. Uiteraard wordt er dan ook een poging gedaan om het kalf te spotten. Aanmelden kan nog via www.flevolandschap.nl/activiteiten

« Terug

Archief > 2017 > mei

Geen berichten gevonden

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!