Martin Jansen neemt afscheid als directeur van Het Flevo-landschap

Afscheid Martin Jansenvrijdag 21 september 2018

Op donderdag 20 september 2018 nam vertrekkend directeur-bestuurder Martin Jansen van Het Flevo-landschap afscheid van zijn externe relaties. Dit gebeurde in de historische kerk op Schokland. Martin Jansen werd door verschillende sprekers toegesproken over zijn inzet voor de Flevolandse Natuur en droeg die middag het stokje over aan de nieuwe directeur Ben Huisman.

De afgelopen acht en een half jaar heeft Martin Jansen zich enthousiast en energiek ingezet om Het Flevo-landschap nog beter op de kaart te zetten. Onder zijn hoede heeft de natuurorganisatie met vele andere organisaties de krachten gebundeld om de

natuurwaarden in Flevoland te versterken. Vooral de Nieuwe Natuur projecten, waarmee honderden hectare natuur in Flevoland worden gerealiseerd, hadden zijn passie.

 “Martin Jansen heeft essentieel geopereerd in een nieuwe manier van omgaan met natuur en landschap in Flevoland”, sprak Michiel Rijsberman, gedeputeerde provincie Flevoland. “Als verbinder speelde hij een cruciale rol in het bij elkaar brengen van organisaties en het realiseren van overeenkomsten. Een kwaliteit die niet alleen voor Het Flevo-landschap, maar voor heel Flevoland van groot belang is geweest.”

Martin Jansen zelf zei: “Al zijn wij nog steeds de jongste provincie van Nederland, ik heb de provincie, de natuur en het landschap volwassen zien worden. Ik heb mij ingezet voor gezonde natuur in een levend landschap en dat is nog niet af. Er is nog zoveel moois te doen en daarom draag ik graag het stokje over aan mijn opvolger.” Met deze woorden gaf de oud-directeur de zo kenmerkende peilstok aan de nieuwe directeur Ben Huisman.

Aan het eind van de middag kreeg Martin Jansen in Natuurpark Lelystad nog een cadeau van de organisatie. Om zijn ruime blik op de toekomst te verbeelden is een observatiekijker aan de rand van de plas in Natuurpark Lelystad geplaatst.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!