Fietspad tussen Almere en bezoekercentrum De Trekvogel afgesloten

Overzichtsfoto Blocq van Kuffeler en natuurgebieden_fotograaf Rien Wanders.jpgGeplaatst: 19 oktober

Het Trekvogelpad, het fietspad tussen Almere Waterwijk en bezoekerscentrum De Trekvogel, is de komende negen maanden afgesloten voor doorgaand fiets- en wandelverkeer. De afsluiting zal grofweg duren tot het begin van de zomer in 2019. Bezoekerscentrum De Trekvogel en de Lepelaarhut blijven wel bereikbaar vanaf de Oostvaardersdijk.

Schateiland
Het Trekvogelpad wordt tijdelijk afgesloten vanwege grootschalige werkzaamheden aan het Schateiland dat aan het begin van de Trekvogelpad ligt. Schateiland wordt ingericht als camping en dat brengt grote ingrepen aan de infrastructuur met zich mee. Op het eiland wordt veel grond verzet, de nevengeul van de Hoge Vaart wordt uitgebaggerd en de fietsbrug wordt geheel vervangen. De Gemeente Almere oordeelde dat het onveilig zou zijn om het fietspad tijdens deze werkzaamheden en het vele vrachtverkeer op de smalle wegen open te houden.

Alternatieve routes
Fietsers en wandelaars uit Almere Waterwijk die de Lepelaarplassen of de Lepelaarhut willen bezoeken wordt aangeraden om een alternatieve route te nemen. De kortste route loopt via het Wilgenbos. Houdt er wel rekening mee dat een deel van deze route niet verlicht is en dat de (oude) wilgen blad en takken laten vallen op het fietspad. Andere alternatieve routes lopen via het stadsdeel Buiten en de Noorderplassen. De fiets- en wandelroutes op de Oostvaardersdijk en het stukje Trekvogelpad tussen het bezoekerscentrum naar de Lepelaarplassen blijven wel gewoon toegankelijk.

Veel te zien
Onze tip: plan uw route goed voordat u op de fiets of wandelend van Almere naar de Lepelaarplassen gaat! De fietstocht of wandeling afblazen zou zonde zijn, want het gebied blijft ook tijdens de afsluiting van het fietspad een prachtige plek om te bezoeken!

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!