Expositie abstracte schilderijen Anita de Harde in De Trekvogel

onthechte-meeuw.jpgGeplaatst: 26 maart

Van 28 maart tot 2 juni kunt u in bezoekerscentrum De Trekvogel in Almere een expositie bezoeken van beeldend kunstenares Anita de Harde uit Lelystad.

Anita volgde de opleiding beeldhouwen en vrije grafiek aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Vervolgens studeerde ze vier jaar lang schilderen. Naast vrij werk, illustreerde ze onder meer boekomslagen, werkte ze 15 jaar bij de Donald Duck en in de Marten Toonder studio’s op een Kasteel in Nederhorst den Berg.

Aanvankelijk schilderde Anita realistisch figuratief met een accent op de dierenwereld. Tegenwoordig maakt ze levensechte portretten in opdracht en werkt ze meer en meer abstract. Bij deze abstracte schilderijen (die te zien zijn in De Trekvogel) gebruikt ze zowel acrylverf als olieverf die ze met spons, paletmes en haar handen op haar doeken aanbrengt. Kleuren als frisgroen, hemelsblauw en aardetinten (oker, bruin en geel) komen vaak in haar werk voor. In de meeste doeken is reliëf te zien met grillige vormen. Dit reliëf komt voort uit de manier waarop ze haar doeken voorbewerkt. De doeken worden eerst bewerkt met ‘modelling paste’ dan wel een mengsel van verf en zand, waarna ze er met acryl of olieverf verder op gaat werken. Het eindproduct krijgt hierdoor een sterk ruimtelijk aspect. Anita's sculpturen varieren van klein tot monumentaal. Ze heeft monumentale beelden staan in Changchun (China), Bhubaneswar (India) en Lelystad en twee kleinere bronzen beelden in Chinese musea.

Bezoekerscentrum De Trekvogel is elke zaterdag en zondag geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie over de kunstenares vindt u op www.anitadeharde.nl.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!