Babyboom update - Natuurpark Lelystad

Oog in oog met wisenten - belevingsfotografie.jpgGeplaatst: 30 juli

De lente ligt inmiddels al ver achter ons, al helemaal met het weer van de afgelopen tijd. Toch is er nog 'baby-nieuws' in Natuurpark Lelystad. Afgelopen mei kwamen we met het nieuws dat het eerste wisentkalfje van 2019 geboren is in het park, maar inmiddels zijn dat er al een stuk meer…

De wisenten 

In mei werd het eerste wisentkalfje van dit jaar geboren. Eind mei werd het tweede kalfje geboren en begin juni steeg het aantal naar vier. Inmiddels zijn er acht of negen kalveren geteld. Het blijft lastig om ze te tellen, ze zoeken namelijk de koelte op. Waarschijnlijk heeft slechts één koe van de kudde geen jong gekregen. Erg positief nieuws, want de wisent is nog steeds een ernstig bedreigde diersoort.

De moeflons 

De moeflons hebben inmiddels 6 lammeren. Ook een aantal waar wij enorm blij mee zijn.

Pater-davidsherten 

Het gaat goed met de twee Pater-davidshertjes die afgelopen april geboren zijn. Ze zijn inmiddels een stuk gegroeid, maar ze zijn nog steeds gemakkelijk te herkennen.

Wilde zwijnen

Bij de wilde zwijnen is niet zoveel te melden. We zitten te wachten op de tweede worp jongen. De eerste worp van dit jaar was helaas wat mager, namelijk drie biggen. Deze zijn gelukkig wel hartstikke gezond. We verwachten de tweede worp in augustus. 

De ooievaars

Op de nesten van de ooievaars wordt het wel erg krapjes. De jonge ooievaars van dit jaar zijn inmiddels bijna net zo groot als de ouders. De jongeren zijn alleen nog te herkennen aan hun zwarte snavel, die later rood zal worden.

In augustus zullen de meeste ooievaars wegtrekken, om in februari terug te keren.

Kom vooral een keer langs in Natuurpark Lelystad om zelf al het jong te bekijken.

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!