Truus Sweringa geridderd

Truus.JPGGeplaatst: 21 oktober

Truus Sweringa, de voorzitster van onze Raad van Toezicht, is deze week benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De uitreiking van het lintje had eigenlijk al in maart moeten plaatsvinden tijdens haar pensionering en afscheidsreceptie als directeur van Oost Flevoland Woondiensten in Dronten. Die receptie ging indertijd niet door vanwege corona. Deze week reikte burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten de welverdiende blijk van waardering echter alsnog uit.

Truus ontvangt de onderscheiding vanwege haar belangrijke rol in de verduurzaming van de woningen in Dronten, waarmee de gemeente voorop liep. Ook op maatschappelijk vlak heeft ze zich jarenlang ingezet voor diverse instanties. Uiteraard als zeer geinteresseerde en betrokken voorzitster van de Raad van Toezicht van Het Flevo-landschap, maar ook voor Impact (een organisatie die zich inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt), Stichting Kunstbelang, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Dronten/Kampen, de Rotaryclub Dronten en de Stichting Kunstbelang.

Naast het lintje ontving Truus ook een bronzen Polderpionier-beeldje van de gemeente Dronten.

Foto: OFW.nl

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!