TV-opnamen 'Het Verhaal van Nederland'

© Fotostudio Wierd.jpg

© Fotostudio Wierd

Geplaatst: 19 januari

Begin januari zijn er bij Archeologisch Openluchtmuseum Swifterkamp en Natuurpark Lelystad filmopnamen gemaakt voor het NPO1-programma 'Het Verhaal van Nederland'. In een reeks van tien uitzendingen laat dit programma zien hoe Nederland is ontstaan.

De serie
Het Verhaal van Nederland vertelt beeldend hoe ons is geworden tot wat het nu is. Het is een epische reis door de tijd van de prehistorie tot nu. Van de eerste bewoners via de Gouden Eeuw en de Tweede Wereldoorlog tot het land dat we nu zijn. Het Verhaal van Nederland vertelt òns verhaal. Waar komen we vandaan? Welke geschiedenis delen we? En hoe zijn we geworden wie we zijn?

Het Verhaal van Nederland is een nationaal document dat de kijker meevoert langs de grote allesbepalende gebeurtenissen, personen en voorwerpen die Nederland hebben gevormd. Rode draad in de serie zijn de gedramatiseerde scenes uit deze geschiedenis. Persoonlijke verhalen representeren de grote historische gebeurtenissen en keerpunten.

Deskundigen
Deskundigen en experts van alle denkbare musea en instellingen in Nederland ondersteunen het verhaal door de meest interessante periodes in de Nederlandse geschiedenis uit de doeken te doen. De link wordt gelegd naar talloze objecten uit musea en op locaties waar delen van onze geschiedenis terug te vinden zijn. Niet alleen de expertise, maar ook het enthousiasme, de passie, en de kennis van diverse vooraanstaande Nederlandse historici, experts, en archeologen worden aangewend om de vele nuances die onze geschiedenis rijk is, aan bod te laten komen.

Opnamen en uitzending
De filmploeg heeft een kleine week in Archeologisch Openluchtmuseum Swifterkamp gebivakkeerd en uiteindelijk drie dagen gefilmd. De exacte uitzenddatums van de serie zijn nog niet bekend, maar de serie start waarschijnlijk ergens in oktober 2021. De in Swifterkamp gemaakte opnamen zitten in de eerste aflevering: 'Jagers & boeren'. Uiteraard houden we u op de hoogte van de exacte uitzenddatum.

Foto's: Fotostudio Wierd

© Fotostudio Wierd.jpg

NPO opn pers 1© Fotostudio Wierd.jpg

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!