Snoeiwerkzaamheden op Schokland

_DFO0187-Schokland-zuid-Flevolandschap-Ernst Dirksen Fotografie-20170418.jpg

Foto: Ernst Dirksen

Geplaatst: 02 februari

In februari voert Het Flevo-landschap snoeiwerkzaamheden uit op Schokland. Het gaat om struiken aan de oostrand van het voormalige eiland.

Aan die oostzijde grenzen de struiken aan de hydrozone, natte natuur die belangrijk is voor weide- en moerasvogels. De struiken vormen nu een gesloten front. Dat schrikt weidevogels af; zij houden van openheid. Door op enkele plaatsen de struiken te klepelen, houden de vogels minder afstand van de rand van het voormalige eiland. Zo is er voor hen meer natuurgebied geschikt om te broeden en voedsel te vinden. Daarnaast geeft het bezoekers een beter zicht op de omgeving en verbetert het de beleving van het eiland. De maatregelen passen bij het landschappelijk ontwerp voor het voormalige eiland. De bomen blijven bij deze snoeiwerkzaamheden ongemoeid.

De werkzaamheden vinden plaats op 17 t/m 19 februari. Tijdens de werkzaamheden kan het zijn dat een deel van een pad korte tijd is afgesloten. Andere paden blijven wel gewoon beschikbaaar.

Na het klepelen groeien de betreffende struiken in de loop der jaren weer terug. Volgend jaar snoeien we de struiken aan de oostrand op een aantal andere plekken terug. Verspreid over een periode van zes jaar komt zo de hele rand stapsgewijs aan de beurt. Op deze manier behouden we ook leefgebied voor alle soorten die in en rond de struiken leven. 

« Terug

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!