volle-maan-wordpress.jpg

Nacht van de Nacht - Schokland

Nacht van de Nacht Schokland

Tijdens de Nacht van de Nacht ontdek je hoe mooi de nacht is. En dat kan buitengewoon goed op Schokland. Dit "eiland op het droge" is uniek en sinds 1995 Nederlands eerste Werelderfgoed.

Ontdek hoe mooi de nacht is op Schokland. Zie hoe het licht van de dag langzaam verdwijnt, hoe de schemer overgaat in het donker. Ervaar de facetten van de duisternis en luister naar de prachtige verhalen over de tijd dat Schokland nog een eiland was in de Zuiderzee.

We beginnen deze excursie, op zaterdag 28 oktober, met een heerlijke maaltijd. Na het eten gaan we met elkaar een wandeling maken in het Schokkerbos. We zien de overgang van schemer naar nacht. Als we heel goed luisteren horen we veel geluiden. Onderweg nemen Schokkerin Jannetje en verhalen verteller Bart Reindersma je mee terug in de tijd. 

Een avond vol verhalen en beleving in het schemerdonker op Werelderfgoed Schokland. Je kan de excursie starten om 17.00 en 19.00 uur.

Reserveer nu!

Start 17.00 uur

Start 19.00 uur

Nacht van de Nacht

Beleef de N8vdN8 op Werelderfgoed Schokland op zaterdagavond 28 oktober.

Een 3,5 uur durend programma (maaltijd, gidswandeling en de verhalenvertellers) voor

€ 12,50 (kinderen en begunstigers Het Flevo-landschap)
€ 17,50 (volwassenen)

De wandeling is ongeveer 4 kilometer, onderweg wordt er stilgestaan en vertelt over Schokland. De wandeling duurt daardoor ongeveer 1,5 uur. Stevige schoenen zijn van harte aanbevolen.

Ronde 1 van 17.00 - 20.30 uur
Ronde 2 van 19.00 - 22.30 uur

Nacht van de Nacht

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 13e keer georganiseerd op zaterdag 28 oktober 2017.

_DFO0248-Schokland-zuid-Flevolandschap-Ernst Dirksen Fotografie-20170418.jpg

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!