Otters zijn echte waterdieren, die vooral leven in oeverzones. De otter kan uitstekend zwemmen en duiken; hij kan zelfs tot 4 minuten onder water blijven! De otter behoort, net als de marter, das, nerts en bunzing, tot de marterachtigen. Otters leven solitair (alleen), uitgezonderd de vrouwtjes met jongen.

In helder water spoort de otter zijn prooi met zijn ogen op. In troebel water schakelt de otter over op zijn snorharen, waarmee hij de bewegingen van vissen in het water kan voelen. Ofschoon otters een reputatie hebben als waterbewoner, zijn ze gewend ‘s nachts grote afstanden (vele kilometers) lopend af te leggen langs de oevers.

Grootte  80-140 cm lang, inclusief de straat van 30-50 cm. 
Gewicht  5 tot 13 kg. Vrouwtjes meestal wat lichter dan mannetjes. 
Staart  Ovaalrond, stabilisator en roer tijdens het zwemmen. 
Vacht Dikke vacht met waterafstotende laag dekharen en een isolerende onderlaag van donsharen. 
Leeftijd  Tussen de 2 en 6 jaar 
Geluid  Scherpe fluittonen, katachtig geblaas en vriendschappelijke knorgeluidjes 
Voedsel  Voornamelijk vis, maar ook amfibieën, watervogels, ratten, kreeften, wormen en andere grotere insecten. 
      

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!