Op de koffie bij de boswachter

© feenstra fotografie

Altijd al eens onze boswachters vragen willen stellen? Dan is dit je kans! Exclusief voor onze begunstigers zetten wij op drie middagen in september en oktober de deuren van onze beheerschuren in Almere, Lelystad en Schokland open voor een uniek kijkje achter de schermen.

Koffie of thee?

Wat doet een boswachter nou precies? Hoe maken we keuzes in ons bosbeheer? Hoe ziet ons maaibeheer eruit? Hoe maken we nieuwe natuurgebieden? Onze boswachters staan klaar om, onder het genot van een kopje koffie, deze en al jouw andere vragen te beantwoorden.

En dat is nog niet alles! Natuurlijk gaan we ook naar buiten. Elk uur start er een mooie wandeling vanuit de beheerschuur. Een unieke kans om meer te zien en horen over het gebied en het beheer hiervan. Dat wil je toch niet missen?

Zaterdag 14 september Schokland

Op zaterdag 14 september zet boswachter Jasper Wolfswinkel de schuifdeuren van de beheerschuur wijd open. Deze dag staat hij, samen met zijn collega’s klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Altijd al willen weten wat wij doen en maken van ons eigen hout? Jasper laat het je graag zien.

Wanneer: Zaterdag 14 september van 13.00 uur tot 18.00 uur
Locatie: Beheerschuur Schokland, Palenweg 5, 8308 PV Nagele

Meld je gratis aan voor een starttijd.

Vrijdag 27 september Natuurpark Lelystad

Geen dag is hetzelfde als boswachter bij Het Flevo-landschap. Kom jij op vrijdag 27 september langs? Boswachter Linde van der Burgh vertelt je graag, samen met haar team, wat er allemaal bij komt kijken om zo’n park te onderhouden en welke uitdagingen het verzorgen van de dieren met zich meebrengt.

Wanneer: Vrijdag 27 september van 13.00 uur tot 18.00 uur
Locatie: Beheerschuur Natuurpark

Er zijn wandelingen met gids door het park en de excursiewagen rijdt ook (vol=vol)

Meld je gratis aan voor een starttijd.

Woensdag 2 oktober; Beheerschuur Almere

Op woensdag 2 oktober zet boswachter Wouter Meijboom een vers kopje koffie of thee voor degene die meer willen weten over het beheer van de natuur in de gebieden van Zuidelijk Flevoland. Ook in en rondom Almere doen wij veel voor de natuur met jouw steun als begunstiger.

Wanneer: Woensdag 2 oktober van 13.00 uur tot 18.00 uur
Locatie: Beheerschuur Almere, Botterweg 8, 1309 BB Almere

Meld je hieronder gratis aan voor een starttijd.

Begunstiger? Meld je aan!

Deze activiteit is exclusief voor begunstigers van Het Flevo-landschap. Steun je ons werk en heb je een begunstigerspas? Dan ben je van harte welkom op één van de volgende dagen:

Zaterdag 14 september Schokland
Meld je aan

Vrijdag 27 september Natuurpark Lelystad
Meld je aan

Woensdag 2 oktober Almere
Meld je aan

Meld je aan voor een begintijd (er is geen eindtijd). Neem een kijkje op het erf, stel al je vragen aan de boswachters en ga mee met de wandeling.

Veelgestelde vragen

De activiteit is zeker ook geschikt voor kinderen. Hou er wel rekening mee dat de wandelingen een uur duren. In Natuurpark kun je ook met de wagenexcursie mee (vol=vol).

 

Bij alle drie locaties is parkeergelegenheid aanwezig.

Natuurpark Lelystad: Parkeer op het grote parkeerterrein en loop naar de beheerschuur.

Schokland en Almere: deels parkeren op het erf en deels langs de weg.

Er is een toilet aanwezig bij de beheerschuur.
Wij verwelkomen je met koffie, thee en een koek. Verder is er geen horeca.

Je meld je aan voor een starttijd. Zo weten wij hoeveel mensen wij ongeveer kunnen ontvangen en heeft de boswachter ook echt tijd om je vragen te beantwoorden. Je kunt meegaan met de wandeling maar kunt ook bij de beheerschuur blijven. Er zit geen eindtijd aan een tijdslot.

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?