Organisatie

© Ernst Dirksen Fotografie

Het Flevo-landschap is een stichting met een professionele werkorganisatie. Onze 40 medewerkers en 150 vrijwilligers voeren onder leiding van de directie de dagelijkse werkzaamheden uit. De Raad van Toezicht bestaat uit zes niet-betaalde leden, zij houden toezicht op de directie.

Medewerkers

Bij Het Flevo-landschap werken ongeveer 40 medewerkers. Een deel van hen werkt in het veld aan natuurbeheer en -ontwikkeling en een deel werkt op kantoor. Regelmatig lopen er ook stagiairs mee. Het hoofdkantoor van de stichting staat in Natuurpark Lelystad en er zijn beheerschuren op Schokland, in Pampushout bij Almere en Natuurpark Lelystad. Vanuit deze beheerlocaties plannen we onze werkzaamheden in het veld en bestrijken we onze gebieden door de hele provincie.

Vrijwilligers

Meer dan 150 vrijwilligers helpen Het Flevo-landschap actief mee. Zij werken als gastheren en –vrouwen in de bezoekerscentra, als vaar-, natuur- en wagengidsen, als beheervrijwilligers, vrijwillige boswachters en veldwaarnemers. Het zijn veelzijdige mensen met veelzijdige bezigheden. Eén ding hebben ze echter gemeen: ze zetten zich in hun vrije tijd in voor de Flevolandse natuur, omdat ze dat belangrijk én leuk vinden. Zonder deze enthousiaste en betrokken ambassadeurs zouden wij ons werk niet kunnen doen.

Word ook vrijwilliger

Bestuur

Het Flevo-landschap heeft een directeur-bestuurder die de dagelijkse leiding heeft over de organisatie. Deze rol wordt vervuld door Philip Makkink. Hij wordt gecontroleerd door een onafhankelijke Raad van Toezicht die bestaat uit zes niet-betaalde leden. Tezamen vormen zij het bestuur van onze stichting.

Directie & Toezicht

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?