Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk snel of je het antwoord hier vindt! Staat jouw vraag niet in het onderstaande lijstje? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of mail ons via info@flevolandschap.nl

Begunstiger

Wat geweldig dat je jouw bijdrage wilt verhogen. Je kunt jouw verhoging doorgeven via ons wijzigingsformulier en dan maken wij het in orde.

Jouw begunstigernummer kun je op onze brieven terugvinden boven jouw adresgegevens. Dit nummer bestaat uit 5 of 6 cijfers. Heb je geen brief meer van ons thuis liggen? Neem dan even contact met ons op via het contactformulier.

Let op, op je begunstigerspas staat niet jouw begunstigersnummer vermeld. Wel kunnen wij uiteraard jouw gegevens aan de hand van je begunstigerspas opzoeken.

Een nieuw adres? We passen het graag in jouw gegevens aan. Je kunt je wijziging doorgeven via ons wijzigingsformulier en dan maken wij het in orde.

Wat jammer dat je erover denkt om te stoppen als begunstiger van Het Flevo-landschap. Via dit formulier kun je opzeggen.

Je kunt een nieuwe pas aanvragen door een bericht te sturen via ons contactformulier. Wij vragen voor het vervangen van jouw pas een kleine bijdrage van €3,95 voor pas- en verzendkosten.

Ja het kan kloppen dat je op straat bent aangesproken. We zetten dit najaar wervers in om op straat te vertellen over ons werk. Zij vragen mensen of ze begunstiger willen worden.

De wervers zijn te herkennen aan een jas met het logo van Het Flevo-landschap. Ze werken met een tablet met daarop een donatieformulier waarin alle gegevens worden vastgelegd. Ze vragen nooit om contant geld.

Begunstigers die op straat geworven worden ontvangen na inschrijving direct een bevestiging per mail. Binnen twee weken ontvangen ze ook een welkompakket met een bevestiging per post.

Over ons

Telefonisch zijn wij van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur op nummer 0320- 286 111.

Als je ons iets toe wil sturen dan kan dat via ons postadres:
Postbus 2181
8203 AD Lelystad

Als je ons wil bezoeken dan kan dat op afspraak. Ons bezoekadres is:
Vlotgrasweg 11
8219 PP Lelystad

Ja, incidenteel zijn er pakketten beschikbaar. Hier vind je meer informatie over onze vleespakketten en kan je je eventuele interesse kenbaar maken.

Steun ons werk

Dat kan online via ons donatieformulier. Daar kun je gemakkelijk doneren via iDEAL. Maak je liever zelf je donatie over? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt jouw bijdrage overmaken naar rekeningnummer NL97 RABO 0356 0138 20, ten name van Stichting Flevo-landschap. Alvast hartelijk bedankt!

Magazine

Als begunstiger ontvang je drie keer jaar ons magazine ‘Natuur dichtbij’. In het voorjaar (april), de zomer of herfst (juli/september) en in het najaar (december). Heb je het magazine recent niet meer ontvangen? Laat het ons weten via het contactformulier, dan controleren wij of al jouw gegevens nog correct in onze administratie staan.

Je kunt dit doorgeven via ons contactformulier en dan maken wij dit in orde. Wil je wel op de hoogte blijven van het laatste natuurnieuws uit Flevoland via onze e-mailnieuwsbrief? Meld je dan hier aan!

Activiteiten

Regelmatig worden er door particulieren en bedrijven activiteiten ondernomen in Natuurpark Lelystad; soms op eigen initiatief en soms in samenwerking met Het Flevo-landschap. Het is natuurlijk ook een prachtig park om gebruik van te maken. Echter wil Het Flevo-landschap graag op de hoogte zijn van alles wat er in het park plaatsvindt.

Daarom moeten ALLE activiteiten, minimaal 2 weken voor de activiteit, vooraf gemeld worden via dit formulier.

Het kan zijn dat er kosten verbonden zijn aan het gebruik van ons park. Dat is afhankelijk van de aanvraag en of het een commerciële activiteit is. Activiteiten die concurrerend zijn met onze eigen excursies zijn niet toegestaan. Denk hierbij aan fotoworkshops en natuurexcursies.

Kosten
Het is aan de beheerder te bepalen of u toestemming krijgt om uw activiteit op het park te laten plaatsvinden. Het kan in sommige gevallen zijn dat er kosten verbonden zijn. De beheerder zal dit dan aan u doorgeven. Mocht er hulp van Het Flevo-landschap nodig zijn bij uw activiteit, dan rekenen wij een uurtarief van €65,-. Voor commerciële activiteiten op ons park geldt een minimum tarief van €50,-.

Houdt u een activiteit op ons park zonder dat deze is aangemeld? Dan geldt een boetetarief van minimaal €175,-.

Trouwreportages
Bruidsparen zijn van harte welkom om in Natuurpark Lelystad huwelijksfoto’s te maken. Wilt u echter met de auto het park in? Dan dient u dit van tevoren te melden via het formulier. Voor begunstigers zijn hier geen kosten aan verbonden. Bent u geen begunstiger? Dan kost het eenmalig €25,- om het park op te mogen met de auto. U wordt dan automatisch begunstiger en kunt dan nog vaker terugkomen in het park om na te genieten van uw mooiste dag. Bruidsparen die trouwen in de Waterlely mogen in overleg met het restaurant met de auto op het park.

Omdat geocachen een leuke manier is om van de natuur te genieten, werkt Het Flevo-landschap samen met globalcaching. Geocachen is een schattenjacht die over de hele wereld wordt gespeeld. Met een gps gaan deelnemers op zoek naar een ‘cache’ of schat.

Ook in onze gebieden liggen deze schatten. Het Flevo-landschap blijft zo op de hoogte van waar de caches liggen en kan de cachers vertellen waar ze de caches wel of juist niet kunnen plaatsen. De cachers komen zo meer te weten over de mogelijkheden in onze gebieden.

Mensen die een cache willen plaatsen in een van onze gebieden, hebben hier toestemming voor nodig. Met dit formulier kun je toestemming vragen. Hier vind je onze voorwaarden voor het plaatsen van een cache.

Drones kunnen in natuurgebieden zoogdieren en vogels verontrusten. Daarom is het gebruik van drones in de gebieden van Het Flevo-landschap niet toegestaan. In uitzonderlijke en incidentele gevallen kan na expliciet overleg een eenmalige toestemming worden gegeven.

Op stap in onze natuur

In veel gebieden van Het Flevo-landschap is uw hond van harte welkom. Meestal wel aangelijnd. Op een aantal plekken mag je hond onder appél lopen of zelfs los. Bekijk hier welke regels er gelden per gebied.

Als je een dood dier hebt gevonden, dan kun je dit melden via de website van NVWA

Heb je een dood dier in één van onze gebieden gevonden op een plek waar veel mensen komen (zoals langs wandelpaden, bij observatiehutten of op parkeerplaatsen)? Meld dit dan ook bij ons! Dit kan via het contactformulier of direct via e-mail info@flevolandschap.nl.

Overige meldingen kun je aan ons doorgeven via ons contactformulier.

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?