Natuurontwikkeling

Het Flevo-landschap investeert in de kwaliteit van natuur en erfgoed in Flevoland. We voeren projecten uit om nieuwe natuur te ontwikkelen en bestaande natuur beter toegankelijk te maken of onder de aandacht van het publiek te brengen. We vertellen je graag meer over onze projecten.

Nieuwe Natuur

In het kader van het Programma Nieuwe Natuur van de Provincie Flevoland werkt Het Flevo-landschap aan drie projecten.

Lees verder

Oostvaardersoevers

Doel van het project Oostvaardersoevers is het verbinden van het Markermeer met de Oostvaardersplassen en Lepelaarplassen. Onderdeel hiervan zijn vispassages en zachtere overgangen tussen het Markermeer en de Oostvaardersdijk. Dit versterkt de natuur en verbetert de waterkwaliteit. Ook de beleving krijgt een impuls.

Lees verder

Impuls Rotterdamse Hoek

Om de kwaliteiten van de Rotterdamse Hoek voor weidevogels te behouden, investeren we in meer variatie in nat-droog in het grasland. Ook krijgt het rietmoeras meer kans.

Lees verder

Beleef Werelderfgoed Schokland

Schokland is UNESCO Werelderfgoed vanwege de archeologische waarden en als uniek restant van oud land in het tekentafellandschap. Tegelijkertijd is het een natuurgebied. Het Flevo-landschap werkt samen met Museum Schokland (Cultuurbedrijf Noordoostpolder) aan manieren om bezoekers zowel natuur en landschap als archeologie en cultureel erfgoed op nieuwe manieren te laten ervaren.

Lees verder

Vernieuwd otterverblijf (afgerond)

We hebben in 2022 het otterverblijf in Natuurpark Lelystad grondig aangepakt. De Europese otters die hier leven, kregen flink meer leefruimte, terwijl bezoekers de dieren nu beter kunnen zien. De vernieuwing van het otterverblijf was een langgekoesterde wens.

Lees verder

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?