Beleef de natuur

De terreinen van Het Flevo-landschap zijn zo gastvrij mogelijk, zodat jij optimaal van de natuur kunt genieten. Wij nodigen bewoners en bezoekers graag uit in onze gebieden en we willen zoveel mogelijk mensen laten meegenieten van de natuur. Zelfs op plekken waar kwetsbare natuur te vinden is, gaan we wel eens op pad met begeleide excursies. Zo ontdek je plekken waar je normaal gesproken niet mag komen. Door gastvrij te zijn hopen we dat mensen zich verbinden met de natuur in de buurt en met het werk dat wij dagelijks doen om dit mogelijk te maken.

Natuur dichtbij

De natuurgebieden van Het Flevo-landschap vind je door de hele provincie, dus er is altijd wel een gebied bij jou in de buurt. Onze gebieden zijn zoveel mogelijk opengesteld, je kunt er vrij wandelen en fietsen. Wij zien natuur als een belangrijke voorwaarde voor een gezond en gelukkig bestaan. Daarom vind je in onze gebieden allerlei verrassende wandel- en fietsroutes. Via social media en ons magazine geven we je tips om de natuur in Flevoland te ontdekken. Ga je mee op pad?

Ontdek onze routes

Natuur samen beleven

Het is natuurlijk prachtig om op eigen houtje de natuur in te trekken. Maar soms is het nóg leuker om samen met een expert op pad te gaan. Het Flevo-landschap organiseert regelmatig excursies voor natuurliefhebbers. Ga bijvoorbeeld met één van onze ervaren natuurgidsen op zoek naar bevers,  trekvogels of de historie van Schokland. Of bezoek een gebied dat alleen met gids bereikbaar is. Laat je verrassen tijdens de safari’s met onze excursieboot of excursiewagen. De gids vertelt je alles over de natuur, de planten en de dieren. Uiteraard beantwoordt hij of zij ook al je vragen. Wil je meer weten? Ga dan eens mee met een excursie.

Bekijk de kalender

Natuur in het hart

Wij zeggen wel eens: ‘natuur is gratis, maar het beheer ervan niet’. Daarom doen wij steeds vaker een beroep doen op de samenleving en inwoners van Flevoland. De natuur in Flevoland en het behoud van die natuur is een gedeelde verantwoordelijkheid van alle Flevolanders. Zonder diepgeworteld draagvlak is er geen breed gedragen natuurbeheer mogelijk. Wij willen het draagvlak vergroten door mensen de natuur in het hart te laten sluiten en hen te betrekken bij ons werk.

Help mee

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?