Periodiek schenken met belastingvoordeel

© Shutterstock

De natuur in Flevoland steunen met jouw donatie en de Belastingdienst een handje laten meehelpen? Dat kan! Met een periodieke schenking zijn donaties, groot en klein, fiscaal aftrekbaar. Kies je ervoor dat belastingvoordeel óók te doneren (geheel of gedeeltelijk), dan help je om nóg meer natuur te beschermen, zonder dat het jou iets extra’s kost.

Hoe werkt het?

Een periodieke schenking is een structurele gift die schriftelijk is vastgelegd in een schenkingsovereenkomst. De looptijd van de overeenkomst is minimaal vijf jaar. Je bepaalt zelf het bedrag dat je op jaarbasis aan Het Flevo-landschap wilt doneren. De overeenkomst kost jou niets en er komt geen notaris aan te pas.

Periodiek schenken met een schenkingsovereenkomst levert belastingvoordeel op. Een deel van het geschonken bedrag krijg je terug van de Belastingdienst. Ook voor ons is het voordeliger. Het Flevo-landschap hoeft namelijk, dankzij de ANBI-status, geen schenkbelasting te betalen. Dat betekent dat het geld volledig aan ons werk kan worden besteed.

Voordeel voor jou én de natuur in Flevoland

Als je periodiek aan Het Flevo-landschap schenkt, kun je kiezen uit twee mogelijkheden:

  1. Je doneert een bepaald bedrag, maar betaalt netto minder doordat je zelf profiteert van het belastingvoordeel.
  2. Je doneert een bepaald bedrag en schenkt óók het belastingvoordeel (geheel of gedeeltelijk) aan Het Flevo-landschap. Zo kunnen we met jouw bijdrage nog meer natuur in Flevoland beschermen.
Bekijk hier een rekenvoorbeeld

Wil je een periodieke schenking afsluiten?

  • Download hier de periodieke schenkingsovereenkomst en regel het meteen!
  • Vul de schenkingsovereenkomst in. Bepaal welk bedrag per jaar je wilt doneren, eventueel inclusief (een deel van) jouw belastingvoordeel.
  • Scan de ondertekende overeenkomst in, sla het op als pdf, en mail deze naar info@flevolandschap.nl of stuur de overeenkomst terug per post (een postzegel is niet nodig): Het Flevo-landschap, Antwoordnummer 666, 8200 VB Lelystad
  • Het Flevo-landschap stuurt na verwerking de overeenkomst weer naar je terug.
  • Het transactienummer op de overeenkomst gebruik je voor jouw jaarlijkse belastingaangifte.
Download de overeenkomst

Download de brochure

Wil je meer weten over periodiek schenken en hoe je dit eenvoudig kunt regelen? Download onze brochure ‘Schenken met belastingvoordeel’

Download de brochure

Meer informatie?

Wil je meer informatie of de brochure en overeenkomst liever per post ontvangen? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur via 0320- 286 111. Of mail naar info@flevolandschap.nl