Geef de Flevolandse natuur door

© Randy van Domselaar

Steeds meer mensen kiezen ervoor om (een deel van) hun vermogen na te laten aan een goed doel. Wilt u, ook na uw leven, bijdragen aan de Flevolandse natuur? Dat kan door Het Flevo-landschap op te nemen in uw testament. Daarmee zorgt u ervoor dat de natuur in Flevoland beschermd wordt en dat ook toekomstige generaties van de natuur in Flevoland kunnen blijven genieten.

Nalaten via een erfstelling

U kunt Het Flevo-landschap tot (mede-)erfgenaam benoemen in uw testament. Met een erfstelling bepaalt u zelf welk bedrag of percentage van uw erfenis naar de natuur in Flevoland gaat. Dankzij de ANBI-status zijn wij vrijgesteld van erfbelasting en kunnen we het gehele bedrag inzetten voor ons werk.

Nalaten via een legaat

Wilt u Het Flevo-landschap niet benoemen tot (mede-)erfgenaam, maar wilt u wel een bedrag nalaten? Dan kunt u kiezen voor een legaat. Dit is een door u zelf bepaald geldbedrag, een percentage van uw nalatenschap of een bepaald goed, dat de notaris vastlegt in uw testament.

Extra voordeel: belastingvrij schenken

Fijn om te weten is dat uw nalatenschap volledig belastingvrij ten goe­de komt aan de natuur in Flevoland. Het Flevo-landschap heeft namelijk de ANBI-status. Hierdoor hoeven wij geen belasting af te dragen over de nalatenschappen die wij ontvangen.

Naast deze ANBI-status heeft Het Flevo-landschap ook een CBF-keurmerk, uitgegeven door het Centraal Bureau Fondsenwerving.

Bespreek uw wensen met de notaris

Het geeft rust als u weet dat na uw overlijden alles goed is geregeld. Bespreek daarom uw wensen met een notaris. Een notaris geeft advies en informeert u over de mogelijkheden en kosten. Het laten opmaken van een testament gebeurt altijd bij een notaris.

Vraag de brochure aan

Wilt u weten wat uw nalatenschap voor de natuur in Flevoland kan betekenen en hoe u dit kunt regelen? Vraag onze brochure ‘Alles over nalaten aan Het Flevo-landschap’ aan.

Vraag de brochure aan

Vragen? Wij staan voor u klaar

We begrijpen als geen ander dat de keuze om via een nalatenschap bij te dragen veel vragen oproept. Tijdens een persoonlijk gesprek of een wandeling in één van onze natuurgebieden nemen we hier graag de tijd voor. Op basis van uw wensen, verkennen we samen de mogelijkheden. Elke bijdrage, groot of klein, is waardevol.

Wilt u meer weten, neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via 0320-286 111 of nalaten@flevolandschap.nl