Toppad Urk

© Ernst Dirksen Fotografie

Wandel mee en neem een exclusief kijkje in dit staatsnatuurmonument wat normaal gesloten is voor publiek.

Unieke wandeling

Van open water en rietland tot nat grasland en moerasbos; het Toppad heeft het allemaal. Dit kwetsbare gebied, met hoge natuurwaarde, heeft dankzij kleine hoogteverschillen een grote variatie aan flora en fauna. Op de bodem van onder andere kalkrijk zand en veen groeit een diversiteit aan orchideeën, zeldzame varens, rondbladig wintergroen en geelhartjes. De kans bestaat dat er tijdens de excursie vogels, zoals de Roerdomp, bruine Kiekendief en blauwborst, gezien worden.

Het Toppad is normaal gesproken niet vrij toegankelijk omdat de kwetsbare natuur erg gevoelig is voor verstoring. Om natuurliefhebbers toch dit gebied te laten beleven wordt er voor deze excursie een uitzondering gemaakt. De excursie start om 14.00 uur.

Praktische informatie

Parkeren

Parkeer de auto bij Winkelcentrum Urkerhard. Onze gids is te herkennen aan Flevo-landschap kleding. De excursie start bij de ingang ijsbaan.

Wandelschoenen

Trek stevige wandelschoenen aan.

Locatie

Stekplek Urk

Toppad Urk

Excursie

Bestel je wandeltickets

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?