Sporters Pampushout2_Poortnieuws_1901.jpg

Ontdek het nieuwe stadsbos Pampushout

De Pampushout

Van polderbos naar stadsbos

Met stadsbos Pampushout heeft Almere er weer een nieuwe plek bij in het groenblauwe raamwerk dat stad en natuur met elkaar verbindt. Een plek waar Almeerders kunnen flaneren, wandelen, sporten en waar mens én dier volop kunnen genieten van de natuur.

De natuur als fitnessruimte

Sporten buiten in de natuur is heerlijk. Rennen over kleine paadjes of buikspieroefeningen met je neus vlak boven het gras. het is uitdagend, ontspannend, fris, mooi en geeft een goed gevoel. Het is niet voor niets dat sportieve Poortbewonders vaakin het stadsbos Pampushout te vinden zijn. En sporten in dit bos is nu nog leuker! Het Flevo-landschap heeft met hulp van Bootcampclub Run4Free een beweegparcours door het bos aangelegd. Op de houten toestellen kun je evenwicht, kracht of uithoudingsvermogen trainen en dat alles gratis en in de buitenlucht. 

Bootcamp
Run4Free ademt sport! Met een aantal vrijwillige sportcoaches verzorgen zij elke zaterdagochtend, het hele jaar door gratis bootcamp trainingen in de buitenlucht. Of het nu regent ,waait of sneeuwt zij staan altijd klaar om sportievelingen te verrassen met 60 minuten ludieke sportactiviteiten. Op zaterdag beginnen zij hun training in Pampushout om 10:00 uur. Deelname aan de sportactiviteiten is 100% gratis. Meer informatie vind je op: www.run4free.nl.

In een jaar tijd is de Pampushout getransformeerd van polderbos naar stadsbos. Het bos is opnieuw ingericht en is nu veel beter toegankelijk voor bezoekers. Er is een nieuw fietspad vanuit het Cascadepark, een laan om over te wandelen, kronkelige paden dwars door het bos om over te struinen en via het Homeruspad is het bos bereikbaar gemaakt voor wie met de auto komt. Kikkers, padden, salamanders, insecten, vogels en kleine zoogdieren hebben inmiddels  de nieuwe poel gevonden.  Het bosbeeld is gevarieerder geworden door de aanplant van meerdere soorten duurzame bomen en er is een plukbos geplant. En ook al zijn de jonge bomen nog niet volgroeid, het bos is nu al aantrekkelijker voor mensen en dieren.

De omvorming van Pampushout, van Polderbos naar Stadsbos, is mogelijk gemaakt met bijdragen van het Fonds Verstedelijking Almere (Almere 2.0) en de Stichting Het Flevo-landschap.

Beleef Pampushout!|
Bij de her-opening van Pampushout is een nieuwe plattegrond met alle bezienswaardigheden gemaakt. Deze wijst de weg in het nieuw ingerichte bos. De kaart is af te halen bij de VVV Almere of u kunt de plattegrond hier downloaden. Helaas heeft het plaatsen van de bruggen die op de kaart staan vertraging opgelopen. 

Plattegrond Pampushout

Kindertheater
Het bos Pampushout begint steeds meer te bruisen met activiteiten, zoals natuurtheater voor kinderen. Het Land van Lian is een interactieve theatervoorstelling mét een huifkartocht voor kinderen vanaf zes jaar onder leiding van professionele acteurs. 

Plattegrond2_knipsel.PNG

Planning

Aan de Pampuszijde realiseren we nog een ’gouden’ rand tussen bos en nieuwe wijken. Dit bestaat uit een strook open water en rietland (samen wetland). Een wandel- en deels knuppelpad (houten pad door moerasgebied) maakt de gouden rand toegankelijk voor natuurgenieters. Voor de dieren sluit de gouden rand aan op de verbindingszone naar en van de Lepelaarplassen en het Kromslootpark.  

sfeerimpressie Pampushout.jpg

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!