© Ernst Dirksen Fotografie

Dynamisch bos

De Pampushout is aangeplant in 1978. Bomen uit de pionierstijd worden nog steeds hoger en dikker. En er schieten ook nieuwe zaailingen uit de grond, dit keer niet geplant door mensen, maar door de natuur. Ontdek deze natuurlijke bosdynamiek, terwijl het roffelen van de specht tussen de boomkronen klinkt. Ook brengt het Pampushoutpad je langs kleinschalige akkers en rietoevers met krassende rietvogels.

De route

©

 

Via het Pampushoutpad kom je langs de volgende hoogtepunten:

  1. Beukenbos
  2. Akker
  3. Paaiplaats voor vis
  4. Natte natuur
  5. Eikenlaan

In de routebeschrijving vind je meer informatie over deze hoogtepunten. Inclusief mooie natuurfoto’s en leuke weetjes. Download de route op deze pagina en geniet van deze verrassende wandeling.

Praktische informatie

Parkeren

Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats Heliplaats.

Picknickbanken

Er staan (picknick)banken langs de route.

Laarzen aanbevolen

De paden kunnen nat zijn. Trek voor de zekerheid laarzen aan.

Leuk voor kinderen

Deze route is leuk om met kinderen te wandelen.

Honden welkom

Honden zijn van harte welkom, maar wel graag aan de lijn.

Startpunt

Parkeerplaats Heliplaats. Volg de Godendreef, Almere Poort, naar de Botterweg. Ga bij de rotonde linksaf en sla aan het eind van de Botterweg rechtsaf naar de Pampushavenweg. De tweede afslag links (Spelplein) komt uit op de parkeerplaats.

Beoordelingen

2 beoordelingen

4 sterren
4 sterren

Leuke en afwisselende route die erg goed aangegeven staat. Vooral dat laatste vond ik erg prettig, niet constant hoeven puzzelen of je wel goed loopt. Echt een leuk rondje voor als je niet een al te grote wandeling wilt maken, maar wel van de natuur wilt genieten.

Vond je dit een leuke route?

Beoordeling

Pampushoutpad

Wandelroute 3,2 km

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?