Eindejaarsbijeenkomst vrijwilligers

Kom jij dinsdag 12 december naar de eindejaarsbijeenkomst voor vrijwilligers?
Op deze pagina vind je alle informatie, het programma en kun je je aanmelden. Aanmelden kan tot 1 december.

Programma

15.30 uur – 16.00 uur
Ontvangst in Museum Batavialand  (Oostvaardersdijk 01-13, Lelystad)

16.00 uur – 17.30 uur
Start bijeenkomst met een lezing van schrijver en historicus Eva Vriend. Aansluitend maak je kennis met de nieuwe directeur van Het Flevo-landschap en nemen we afscheid van Jan Leentvaar.

17.30 uur
Einde bijeenkomst bij museum. Haal je uitrijkaart voor het parkeren bij de balie. We gaan verder met de bijeenkomst aan de overkant bij restaurant Next met een drankje en het buffet.

18.00 uur
Start biologisch buffet bij restaurant Next.

19.30 uur
Einde bijeenkomst. Neem na afloop je kerstattentie mee naar huis.

 

Vooraf museum bezoeken?

Parkeer de auto bij Bataviastad P1 (niet in de parkeergarage). En kom naar Museum Batavialand. Wil je het museum gratis bezoeken voorafgaand aan de bijeenkomst? Dat kan, meld dan bij de balie dat je van Het Flevo-landschap bent of toon je museumjaarkaart. Binnenkomen kan vanaf 10.00 uur tot uiterlijk 14.30 uur. Museum bezoeken kan tot onze bijeenkomst begint.

Parkeren

Kom je met de auto? Parkeer deze dan bij Bataviastad.

Adres voor navigatie: Bataviastad, Bataviaplein 60. Lelystad.
Bij het oprijden van het terrein van Bataviastad kies je voor P1, dat is het achterste parkeerterrein. Als dit terrein vol is, is P2 ook een goede optie. Vanaf het parkeerterrein is het 200 meter lopen naar het museum. Na de bijeenkomst in het museum krijg je een uitrijkaart.

Parkeer niet in de parkeergarage.

Kerstbuffet

In restaurant NEXT (tegenover het museum) staat vanaf 18.00 uur een heerlijk biologisch buffet voor je klaar. Vanaf 17.30 uur word je ontvangen met een welkomstdrankje.

Om 19.30 uur is de eindejaarsbijeenkomst afgelopen. Vergeet dan niet je kerstattentie mee te nemen. Kun jij het pakket meenemen voor iemand die niet aanwezig kan zijn deze avond? Meld het dan even bij een van ons.

Lezing Eva Vriend

Op 9 september 1942 werd de Noordoostpolder drooggelegd. Zo ontstond de provincie Flevoland, symbool van de maakbare samenleving. Met een liniaal is elke centimeter land uitgetekend, en ook de nieuwe bewoners werden langs een meetlat gelegd. Duizenden Nederlanders, waaronder de familie van Eva Vriend, droomden van een bestaan als boer in die drooggelegde polders.

Eva Vriend (Noordoostpolder, 1973) is schrijver en historicus. Ze groeide op als boerendochter in Luttelgeest, studeerde geschiedenis in Groningen en werkte voor diverse media. Ze is auteur van de bestsellers Het nieuwe land (2012), De helpende hand (2016) en Eens ging de zee hier tekeer (2020).

 

Verhinderd?

Kun je er niet bij zijn op 12 december? Wat jammer! Spreek dan zelf met je coördinator af op welk moment je je kerstattentie komt ophalen.

 

Ik ben(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?