Over het gebied

Een jong bos, grenzend aan de Hoge Vaart. In dit gebied groeien vooral populieren, wilgen, essen, esdoorns en beuken. Ook staan er robinia’s. Langs de Hoge Vaart zijn natuurvriendelijke oevers die het bos aantrekkelijk maken voor bevers. Heerlijk wandelgebied, weg van de drukte.

Cirkelvormig bos

Het jonge Priembos langs de Hoge Vaart is feitelijk een uitloper van het Horsterwold. Het vormt een verbinding tussen de Stichtse Putten en de bosgebieden bij Almere. Vooral vanuit de lucht is goed te zien dat aan het bos een bijzonder ontwerp ten grondslag ligt: centraal staat een groot cirkelvormige bosvak. Het Priembos bestaat vooral uit populier, es, esdoorn, eik en beuk. Ook een bijzondere soort als de robinia is er aangeplant.

Konijnen en bevers

Langs de Hoge Vaart zijn natuurvriendelijke oevers aangelegd waar bevers prima kunnen leven. De bever en andere diersoorten profiteren van de rust in het bos. Ook vos, ree, konijn, wezel, hermelijn, egel en bosmuis komen er voor. Recreanten die over de Hoge Vaart varen, leggen er vanwege de rust soms even aan.

Locatie

In de driehoek tussen Hoge Vaart, Gooiseweg en Adelaarsweg. Pad loopt vanaf de Adelaarsweg evenwijdig aan het kanaal en eindigt bij het Priembos.

Praktische informatie

Parkeren

Je kunt je auto parkeren aan de Adelaarsweg.

Wandelpaden

Je kan vrij gewandeld over de paden.

Honden toegestaan

Honden zijn welkom in dit gebied, maar wel aangelijnd.

Laarzen aanbevolen

Trek je laarzen aan als je dit bos bezoekt. Het kan drassig en vochtig zijn.

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?