trap-8959 -¬ Fotostudio Wierd.jpg

De Grote Trap

Bijzonderheden

  • Wandelpaden
  • Fietspaden

Over het gebied

De Grote Trap is een natuurstrook, die binnenkort geopend wordt voor het grote publiek. De Grote Trap is een samenwerkingsverband tussen het Waterschap Zuiderzeeland, Het Flevo-landschap en de Provincie Flevoland. De provincie heeft een recreatief fietspad aangelegd tussen de fietsbrug over de A6 bij Almere en het Horsterwold bij Zeewolde van ongeveer tien kilometer lang. We noemen het fietspad: De Grote Trap. Eind 2019 kunt u genieten van dit nieuwe fietspad.

Het recreatieve fietspad tussen de fietsbrug over de A6 bij Almere en het Horsterwold bij Zeewolde wordt een echte polderbelevening. Mensen fietsen straks tussen de koeien en het meanderende water vol planten en kleine dieren. Je kunt er straks picknicken langs de route en vissen langs de waterkant. Ook vogelaars kunnen hun hart ophalen. Zij kunnen straks in de uitkijkhutten kijken naar akker- en struweelvogels. Fietsen over de Grote Trap brengt je langs prachtige ruigtes, kleurrijke bloemenvelden en typische Flevolandse vergezichten. Hier ontdek je de rust en ruimte van het agrarische hart van de polder. Tijdens een tocht over de Grote Trap leer je Flevoland pas écht kennen.

Ontwerpen fietspad
Het fietspad is ontworpen door de provincie. Verschillende stakeholders hebben meegedacht over het ontwerp, zoals de fietsersbond, de ANWB en de hulpdiensten. 

Bereikbaarheid fietspad
Het fietspad is te bereiken via de nieuw aan te leggen parkeerplaats bij de Vogelweg en bij de Kop van het Horsterwold. Aan het begin en het eind van de fietsroute. De Grote Trap kruist de Vogelweg, Ibisweg en Schollevaarweg. De automobilisten worden geattendeerd op overstekende fietsers. Daarnaast wordt de aansluiting zo ontworpen dat fietsers niet achteloos de weg op kunnen rijden.

Koeien
De koeien die er komen zijn van het ras Hereford. Dit ras staat bekend als rustig en vriendelijk. Mensen wordt wel geadviseerd om met een boogje om de koeien heen te lopen en fietsen.

Faciliteiten
Er komen enkele schuilhutten voor fietsers die in een regenbui terechtkomen. Wellicht komt er in de toekomst een horecagelegenheid aan de kant van Zeewolde. Je kunt natuurlijk altijd je eigen picknickmand meenemen. Let op: neem je afval weer mee het gebied uit! Anders worden de dieren ziek.

Europa
De Grote Trap wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO): Europa investeert in zijn platteland.

Steun Het Flevo-landschap

Word begunstiger van Het Flevo-landschap en help mee de natuur te beschermen en Flevoland elke dag mooier te maken. Help ons met een financiële bijdrage meer dan dertig natuurgebieden in de hele provincie te beheren. Zo zet u zich in om de waterrijke natuurgebieden, wilde dieren en weidevogels te beschermen en onderhouden. Wordt u begunstiger, dan ontvangt u bovendien:

  • Drie keer per jaar ons exclusieve natuurmagazine
  • Parkeerkaart: gratis parkeren bij Natuurpark Lelystad
  • Korting op excursies van Het Flevo-landschap
  • Welkomstpakket

U wordt al begunstiger van het Flevo-landschap vanaf € 18,- per jaar. Organisaties kunnen het Flevo-landschap steunen als Vriend: u versterkt het imago van uw bedrijf en ondersteunt tegelijkertijd de natuur en cultuur in de provincie.

Word begunstiger

Kenmerken

Toegankelijk
Vanaf 2019
Ligging
Een recreatief fietspad tussen de fietsbrug over de A6 bij Almere en het Horsterwold bij Zeewolde

Zet javascript aan om de kaart weer te geven

Ontvang onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van alle activiteiten en nieuwtjes!