Bezoek het vernieuwde bezoekerscentrum in Natuurpark Lelystad

Het Flevo-landschap heeft haar bezoekerscentrum in Natuurpark Lelystad vernieuwd. De grote grazers die in het Natuurpark park leven, zijn in het bezoekerscentrum in de schijnwerpers gezet. Je kunt ze van heel dichtbij bewonderen, hun geluid leren kennen en meer te weten komen over hun gedrag. Kortom: kom binnen en zie buiten meer. 

Directeur Philip Makkink (Het Flevo-landschap), gedeputeerde Harold Hofstra en Wethouder Sjaak Kruis openden de expositie door het onthullen van de wisent.
Directeur Philip Makkink (Het Flevo-landschap), gedeputeerde Harold Hofstra en Wethouder Sjaak Kruis openden de expositie door het onthullen van de wisent. © www.fotostudiowierd.nl

Pater Davidshert, edelhert, eland, przewalskipaard en wisent zijn de trots van het Natuurpark. Al decennialang zijn deze grote grazers hier te bewonderen. In het bezoekerscentrum kom je nu op een interactieve manier meer te weten over deze imposante dieren. Coördinator natuurbeleving Norbert Kwint van Het Flevo-landschap: “Het bezoekerscentrum was aan een vernieuwing toe. Hierbij hebben we de grote grazers centraal gezet. Bewonder ze, opgezet, van heel dichtbij, kijk naar hun verschillen, luister naar het burlen van de verschillende soorten herten en durf je hand in een voelkist te steken. In de nieuwe expositie leer je ook de verschillen in hun graasgedrag kennen. En je kunt er zelfs mee op de foto.”  

Bekijk het item dat Omroep Flevoland bij de opening maakte.

Interactief

De officiële opening op woensdag 14 februari werd verricht door gedeputeerde Harold Hofstra, de Lelystadse wethouder Sjaak Kruis en Philip Makkink, directeur van Het Flevo-landschap. Makkink: “Met deze vernieuwing bieden wij bezoekers een nieuwe manier om de grote grazers en de natuur te beleven. En omdat de expositie meer interactief is, ga je er ook zelf mee aan de slag.” Daarbij is overigens ook gedacht aan buitenlandse bezoekers, waarvan het aantal duidelijk toeneemt. Voor hen is er informatie in het Engels en Duits beschikbaar.   

De expositie is dagelijks te bezoeken van 12.00 – 16.00 uur en in het weekend vanaf 10.00 uur in het bezoekerscentrum van Natuurpark Lelystad, Vlotgrasweg 11 in Lelystad.

De nieuwe expositie is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.  

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?