Directeur Ben Huisman verlaat Het Flevo-landschap

Ben Huisman neemt na vijf jaar afscheid als directeur-bestuurder van het Flevo-landschap. Tot er een nieuwe directeur is aangesteld, neemt interim-directeur Jan Leentvaar de directietaken waar.

© foto: FEENSTRA FOTOGRAFIE.NL
Ben Huisman

Ben maakte zich als directeur sterk voor de ontwikkeling van nieuwe natuur en het onderling verbinden van bestaande natuurgebieden in Flevoland. Hij tekende onder meer voor nieuwe natuurprojecten op Schokland, het Urkerveld, Pampushout en Noorderwold-Eemvallei. Daarnaast was hij een warm pleitbezorger van Visie Rijk Voorland waarin Het Flevo-landschap samen met Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten scenario’s schetst voor een duurzamere toekomst voor wonen, natuur, landbouw en recreatie in Flevoland. Door persoonlijke omstandigheden heeft Ben al enige tijd afstand moeten nemen. Hij heeft nu besloten om niet terug te keren.

Tot er een nieuwe directeur is aangesteld, voert interim-directeur Jan Leentvaar de directietaken uit. Jan kent het Flevo-landschap goed, omdat hij zes jaar lid was van de Raad van Toezicht. Hij is nu teruggetreden uit de Raad van Toezicht. Jan heeft zijn sporen verdiend in het watermanagement. Hij was ondermeer werkzaam als DirecteurWater-Emissies en Internationale Zaken bij Rijkswaterstaat, Directeur-Hoofdinspecteur Waterbeheer bij het Ministerie en senior adviseur bij Verenigde Naties-Water. Jan is al meer dan 20 jaar Em. Prof. Water and Environmental Policy Making bij IHE Delft Institute for Water Education.

De werving voor een definitieve opvolger van Ben Huisman is inmiddels gestart.

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?