Duitse otter opgevangen in vernieuwde otterverblijf Natuurpark

Sinds dit paasweekend is er weer een perk opgevuld in het vernieuwde otterverblijf. De nieuwe Lelystadse otter komt uit Duitsland.

De nieuwe otter is drie jaar geleden als weesotter gevonden, nadat zijn moeder was doodgereden. De tijdelijke opvang heeft geprobeerd hem met de hand groot te brengen en weer uit te zetten, maar helaas is het dier later uitgehongerd teruggevonden. De otter is inmiddels overgebracht naar Natuurpark Lelystad waar het in een groot leefgebied is geplaatst.

In Natuurpark Lelystad vangt Het Flevo-landschap otters op die in het wild niet kunnen overleven. Begin 2022 is er een compleet vernieuwd verblijf opgeleverd in het park.

Dit is de eerste nieuw opgevangen otter in het vernieuwde otterverblijf. De langgekoesterde wens van Het Flevo-landschap voor een beter otterverblijf is mogelijk dankzij de steun van partners. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland, provincie Flevoland, gemeente Lelystad, Afvalzorg, Landschapsbeheer Flevoland, Dr. C.J. Vaillantfonds, Cornelia Stichting, Stichting Nijhof Mens en Dier, Stichting HSHB, Kinderfonds van Dusseldorp, Pasman Stichting, Natuur- en Milieufederatie Flevoland, en otteropvang de Rietnymf.  

Steun ons werk

Bijna overal in Flevoland is wel een mooi natuurgebied in de buurt. Maar al dat moois is wel kwetsbaar. Onze boswachters zijn dagelijks in de weer om de natuur te beschermen en te behouden. Voor de financiering van ons werk zijn we afhankelijk van donaties. Help je mee?